,

Računovodstvo u oblaku – siguran izbor knjigovodstvenih stručnjaka

24 Jun 2021

Većina knjigovodstvenih stručnjaka, barem oni koji su u kontaktu sa tehnologijom, veruju da je oblak budućnost industrije. Tradicionalnim knjigovodstvenim praksama nije lako postati moderna kompanija koja koristi blagodati oblaka za povećanje produktivnosti. Ali čak i knjigovodstvene agencije ne mogu samo uputiti klijente na korišćenje programa u oblaku, već morau promeniti način rada i saradnje sa klijentima.

Praksa pokazuje…

Najbolji način za učenje bilo koje nove tehnologije je praktično iskustvo, a računovodstvo u oblaku nije izuzetak. Kompanija može testirati softver za računovodstvo u oblaku sa kopijom internih računa kompanije. I računovodstveno osoblje ili direktor već znaju šta mogu očekivati ​​od podataka i brzo će uvideti da li se brojevi podudaraju. Korišćenje novog softvera ne može se naučiti preko noći, ali uvođenje efikasnijih i produktivnijih procesa velika je pobeda za poslovanje, a u finansijskom odeljenju biće manje otpora prema novim rešenjima ukoliko zaposleni shvate da im ona omogućavaju brže obavljanje zadataka i / ili sa manje napora.

Računovodstvo u oblaku za preduzetnike

Najlakši način da se odluče za računovodstvo u oblaku je za kompanije koje još nemaju svoje knjigovodstvo. Male kompanije i preduzetnici među prvima su preselili svoje računovodstvo u oblak, jer im je proces migracije prilično lak. Mlade i tehnološki pametne kompanije koje koriste mobilnu tehnologiju takođe su idealni kandidati za računovodstvo u oblaku, jer najverojatnije već razumeju blagodati oblaka. Čak i specijalizovana, kreativna i internet preduzeća često zadovoljavaju oba kriterijuma, što ih čini idealnim klijentima za njihov prvi prelazak u oblak.

Odaberite pravo vreme

Preporučeni način za pojednostavljivanje migracije računovodstva u oblak je odabir pravog trenutka. Većina preduzeća i poduzetnika radije počinju da koriste novi knjigovodstveni program na početku fisklane godine. Međutim, istina je da bi pripreme za ovaj korak trebalo započeti ranije. Iako se mala preduzeća i njihovi računi i poslovni procesi mogu premestiti za nekoliko sati, u slučaju većeg posla, postupak premeštanja i pripreme trebao bi započeti mesec ili dva ranije.

Cloud softver može pojednostaviti unos podataka integrisanjem u automatizovane poslovne procese. Kako se bliži nova fiskalna godina, kompanija može nastaviti sa unosom podataka u stari sistem dok se sistem u oblaku ažurira u pozadini. To štedi vreme kompanije i omogućava započinjanje prelaska na oblak bez udvostručavanja opterećenja zaposlenih.

Veća mobilnost i lakša saradnja

Računovodstvo u oblaku popularno je ne samo zbog uštede vremena i novca već i zbog veće poslovne mobilnosti. Omogućava knjigovođi i klijentu da imaju gotovo stalni pristup podacima i dokumentima i svu informativnu podršku za rad na daljinu. Saradnja je stoga nesrazmerno lakša, a oblak je prilika za knigovođe da kontinuirano pružaju visokokvalitetne knjigovodstvene usluge klijentima.

Osnovne prednosti računovodstva u oblaku

Svi podaci se automatski prenose u softver iz različitih izvora, poput alata za prikupljanje podataka.

Preduzetnik / kompanija može pristupiti podacima putem bilo kog uređaja koji ima internet konekciju.

Uvek ažurni podaci i poslovne informacije, poput podataka o novčanom toku.

Ne postoji rizik od zastarelog softvera, IT troškova ili prekida rada servera. O svemu se brine ponuđač usluge.

Preduzetnik / kompanija plaća samo mesečni zakup i koristi samo one usluge koje su mu zapravo potrebne.

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X