— DATALAB BLOG —

Stručni tekstovi za uspešno poslovanje

U današnjem svetu važi: kad imaš informaciju, imaš moć. Ekipa Datalaba svoje znanje deli s vama: prednosti poslovanja u cloudu, novosti u zakonodavstvu i usklađivanje u preduzeću, primeri „dobre prakse“, poslovna rešenja za mala, velika i internacionalna preduzeća, novosti i događaji iz Datalabovih krugova i mnogo toga još…

Jednostavno upravljanje dokumentacijom

Kada se pomene dokumentacija, prva stvar koja nam pada na pamet su računi. Zašto su računovođama toliko bitne računovodstvene isprave? Kako se automatizacija „nosi“ sa ovim zakonskim normama? Kako nam pomaže da ih lakše ispoštujemo? Pridružite nam se 6. septembra u 10 časova na webinaru da zajedno pogledamo!

opširnije

Poslovna inteligencija – poslovni ili IT izazov

Osnov su podaci. Ako imate kvalitetne podatke, imaćete kvalitetne informacije, a posledično i smislenu inteligenciju. O tome smo već pisali u prethodnom blog postu o kvalitetu podataka, a ovo je prirodni nastavak. Velika je zabluda da će se iz «loših» podataka dobiti kvalitetne informacije. Ako u sistem unosite đubre, đubre ćete i dobiti na izlazu. Dakle, poslovna inteligencija je krajnji produkt kvaliteta podataka koji se unose u sistem. Ni manje ni više, ali iz nekog razloga, to se čini ne previše očiglednim.

opširnije

5 tipova kompanija koje mogu imati koristi od Cloud ERP rešenja

Često se čuju prednosti Cloud rešenje. Često se čuje kako će to pomoći kompanijama da unaprede poslovanje i da pojeftine IT. Ipak, često za krajnje korisnike sve ovo deluje prilično apstraktno i daleko od realnosti. Vrlo jednostavno, kompanije imaju problem da svoje poslovanje „vide“ u kontekstu Cloud-a. Zbog toga smo ovaj blog post posvetili upravo tipičnim predstavnicima kompanija koji možda mogu prepoznati elemente svog poslovanja i postaviti ih u Cloud kontekst.

opširnije

Planirajte prodaju – ko zna kada će vam zatrebati!

Prodaja je važna! Prodaja donosi prihode, donosi nove poslove, klijente i projekte. Prodaja je važna za bilo koju kompaniju u bilo kojoj industrijskoj vertikali. Bez prodaje nema novih prihoda, nema novih poslova, novih klijenata i novih projekata. Zašto onda imamo svojevrstan paradoks gde se sa jedne strane najvažnija aktivnost kompanije redovno obavlja, ali se ne obavlja planski već nekako stihijski?

opširnije

Značaj održavanja poslovnog softvera

Izračunajte: koliko dugo vi koristite trenutno poslovno rešenje?

Prosečno vreme korišćenja poslovnog softvera u kompanijama je između 5 i 15 godina. Toliko dug period korišćenja znači da poslovni softver postaje sastavni deo kompanije, a ne samo podrška poslovanju. Dakle, deo bez kog se ne može.

Kada razmislite malo bolje, deo bez kog se ne može je jako skupo menjati. Razlog je, pored dugog perioda korišćenja, i taj što se za taj period unese ogromna količina podataka. Čak i za samo nekoliko meseci korišćenja u poslovnom softver je već uneto brdo podataka.

opširnije

Odbrojavanje do 50.000. PANTHEON korisnika

Ostaje još samo malo vremena pre nego što se 50,000-ti PANTHEON korisnik u regionu se pridruži našoj zajednici. Mnogo smo zahvalni, ne samo 50,000-itom korisniku, već svima Vama koji pratite PANTHEON priču.
Povodom toga, odlučili smo da pripremimo specijalan poklon za 50,000-og korisnika PANTHEON-a.
Pridružite nam se, a time se pridružite i našoj proslavi!
50,000-ti. PANTHEON korisnik u regionu će dobiti vaučer za dve osobe za boravak u Zagrebu!

opširnije

Dolazi mi programer – koliko puta ste izgovorili ili čuli ovu rečenicu?

Postoji dosta terminološkog nerazumevanja materije kada je poslovni softver (ali i softver inače) u pitanju. Iz tog razloga dolazi često do nesporazuma između korisnika i ponuđača poslovnog softvera.
Zašto je rečenica dolazi mi programer pogrešna? Zašto takvo razmišljanje dovodi do suštinskog nerazumevanja i frustracije? Kakva je razlika između podrške, konsultanta i programera? Zašto je bitna samostalnost korisnika u radu?

opširnije
Stran 1 od 3123
X