,

Da li i vaše preduzeće ove godine prelazi na poslovanje u oblaku?

6 Jul 2021

Prethodna godina bila je, blago rečeno, izazovna za kompanije širom sveta. Konstanta poslovanja bili su poremećaji koji su pratili kompanije tokom cele godine. Kompanije sa lokalnim rešenjima za upravljanje poslovanjem bile su prisiljene da uvedu brze promene, ali ih je sputavala potreba zaposlenih za radom na daljinu odnosno od kuće. Kompanije koje su već poslovale u oblaku, međutim, imale su veću fleksibilnost da se bolje nose sa svim promenama koje je doneo Covid-19. Sistemi u oblaku omogućavaju zaposlenima da rade bilo gde i imaju siguran pristup potrebnim sistemima i podacima.

Pandemija ne mora biti jedini razlog da utvrdite da vaš sistem zaostaje za brzim razvojem tehnologije i vašeg poslovanja i da ne prati potrebe vaših kupaca.

Iako se preduzeća raduju postpandemijskom razdoblju, mnogi će morati da razmotre kako da zadovolje različite potrebe i prioritete sa ograničenim resursima. Smatrate li da se i dalje borite sa lokalnim sistemima koji više ne odgovaraju vašem poslovanju, možda čak i zaostaju za nekoliko verzija jer je ponovna nadogradnja dugotrajna i skupa? Možda vam izgleda da ste zaglavili u naizgled bezizlaznoj situaciji.

Dobra vest je …

Dobra vest je da je pojava novih tehnologija znatno poboljšala mogućnosti za prelazak na fleksibilnije poslovanje. Promenjiva priroda poslovnih programa u oblaku daje kompanijama nove, razne mogućnosti da brzo poboljšaju način poslovanja i povećaju efikasnost prilagođavanjem, uzimajući u obzir specifičnosti kompanije. Dakle, hoće li 2021. biti godina kada će vaše poslovanje konačno preći na moderan poslovni program u oblaku?

Kako znati da li je poslovanje u oblaku prava opcija za vaše preduzeće?

Kada budete spremni da razmotrite prebacivanje svog poslovanja u oblak, morate odgovoriti na tipična pitanja o poslovnom programu kao što su: koji su poslovni zahtevi, zahtevi po pitanju funkcionalnosti, zahtevi integracije?

Kada upoređujete poslovne programe u oblaku, pre kupovine najpre treba da procenite stepen fleksibilnosti, jednostavnosti upotrebe i prilagođavanja / konfiguracije programa. Ako smatrate da je poslovna fleksibilnost presudna za vaše poslovanje u budućnosti, to bi trebalo da bude vrlo važno prilikom ocenjivanja.

PREDNOSTI POSLOVANJA U OBLAKU

 Skalabilnost i fleksibilnost – Cloud sistemi nude veću skalabilnost zasnovanu na potrebama i specifičnostima vašeg poslovanja sa manje operativnih prepreka.

Povoljno rešenje – Poslovni program u oblaku zahteva veoma nisku početnu investiciju. Program plaćate mesečno.

Sigurnost – Programska oprema u oblaku pruža potpunu sigurnost i rad u skladu sa zakonodavstvom u vezi sa obradom i čuvanjem poslovnih podataka.

Digitalna arhiva – Skladištenje u oblaku nudi mnoge uštede uz funkcionalne prednosti kao što su redovne sigurnosne kopije podataka i mogućnost jednostavnog iznajmljivanja dodatnog prostora.

Jednostavna dostupnost – Jedna od najvećih prednosti sistema u oblaku je sposobnost brzog podešavanja bez dugotrajnih instalacijskih postupaka i pristupačnost bilo gde i bilo kada. Korisnici mogu jako brzo da započnu sa korišćenjem programa. Povezivanjem na internet imaju brz pristup ažuriranim podacima u bilo koje vreme i bilo gde 24/7.

Migracija tradicionalnih rešenja na poslovanje u oblaku na kraju će pomoći da smanjite troškove i povećate poslovnu fleksibilnost. U trenutnom poslovnom okruženju ponekad je zaista lakše razgovarati o promeni nego je uvoditi, šta više, činjenica je da organizacije moraju uzeti u obzir nekoliko faktora. Ali prelazak sa tradicionalnih rešenja na poslovanje u oblaku zasigurno će pomoći smanjenju troškova i povećanju poslovne fleksibilnosti s vremenom, a to je sigurno cilj svakog poslovanja.

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X