,

Šta se dešava s termalnim štampačima?

26 Apr 2022

Globalna kriza lanca snabdevanja oseća se i na našem tržištu. Ako pogledamo vesti od pre nekoliko dana: Sve oči uprte u Šangaj: „Tačkice“ prete da postanu globalni problem? MAPA – Biz – B92.net vidimo da je luka Šangaj u „blokadi“. To je veliki izazov za sve, a pogotovo za termalne štampače koji najviše utiču na novu eFiskalizaciju koja u Srbiji počinje od 1. maja 2022.

U Šangaju je ponovo preko 300 miliona zaraženih korona virusom i uveden je super karantin te oko 400 brodova čeka da uplovi u luku i preuzme ili isporuči robu. Banke podižu kamatne stope, ali to neće rešiti problem lanca snabdevanja i zaglavljenih brodova. Cene svega usled nestašice će svakako ići gore!

Gde su termalni štampači?

Na tržištu se već oseća nedostatak termalnih štampača bilo kog formata, kao i mnogih drugih tehničkih proizvoda čija je primarna zemlja proizvodnje Kina. Isti je problem i u auto industriji. Kupci čekaju plaćena i poručena vozila po 6 i više meseci. Osećaj je da se situacija neće značajno popraviti u narednom periodu, a rokovi pristižu!
Sve ove pojave utiču i na distribuciju termalnih štampača za kojima vlada velika potražnja zbog nove eFiskalizacije koja stupa na snagu 01. maja 2022.

Šta možemo da uradimo?

Kao preduzetnici smo suočeni sa brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju. Mnogi od njih nisu pod našom kontrolom. Neki ipak jesu.

Kako da zadovoljite zakonsku formu uz prikladno, povoljno i efikasno rešenje? Kako naći rešenje koje može rešiti i druge poslovne aktivnosti, a ne samo fiskalizaciju? Zar ne mislimo mi preduzetnici da je bolje imati švajcarski nožić umesto običnog noža?

Datalab ima rešenje! Pantheon WEB Light!

Štampajte na štampaču koji sigurno već imate!

Ako se pronalazite u dole navedenim tačkama, iskoristite svoj računar i štampač za eFiskalizaciju:

  • Poslujete sa fizičkim i pravnim licima
  • Posedujete računar i štampač
  • Osim prometa na malo, bavite se i uslugama, veleprodajom i web trgovinom
  • Internet ste preduzetnik

Aktivirajte PANTHEON Web Light potpuno besplatno do 30.09.2022 obavite proces eFiskalizacije brzo i jednostavno!

 

 

 

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X