, , ,

Efikasno planiranje u kompaniji

13 Okt 2022

Efikasno planiranje je još jedan od uslova koji kompanija mora da ispuni za uspešno poslovanje. U nastavku, u intervjuu sa Bojanom Popovićem, konsultantom za PANTHEON iz kompanije Datalab SR d.o.o., predstavljamo metode za efikasno planiranje u kompaniji.

Planiranje je veoma važno za uspešno poslovanje. Ovde mislimo na organizovani kalendar kompanije i odgovarajuće planirano radno vreme zaposlenih. Da li bi nam Bojan objasnio šta efikasno planiranje znači u praksi?

Osnova za kvalitetno planiranje rada zaposlenih, upravljanje radnim procesima i resursima je omogućavanje korisniku da koristi dinamičko hijerarhijsko planiranje, brz pregled i lako prilagođavanje radnog vremena.

Dakle, potrebno je u kratkom roku pronaći odgovarajuću zamenu za zaposlenog zbog bolovanja ili preurediti ceo tim koji radi u određenoj smeni kako bi se obezbedio kvalitet obavljenog posla u određenom procesu. Dakle, rešenje ovog problema je sledeća funkcionalnost.

Planiranje radnog vremena zaposlenih

Planiranje radnog vremena zaposlenih

U video klipu priloženom ispod predstavljamo gore pomenutu funkcionalnost*.

Ali, da li je potrebno rasporediti radno vreme za svakog zaposlenog? Pomenuli ste hijerarhijsko planiranje ili planiranje. Šta to znači u praksi?

Nivoi između kalendara su obično hijerarhijski raspoređeni sa odnosima i nivoima koji se primenjuju u kompaniji; preduzeće – odeljenje – zaposleni. U PANTHEON-u  lako upravljamo funkcionalnošću uz Hijerarhije kalendara u PANTHEON-u.

Nakon kreiranja glavnog kalendara preduzeća, određena odeljenja mogu preuzeti kalendar preduzeća.

Kalendar zaposlenih i hijerarhijsko planiranje

Zaposleni tada mogu preuzeti planirano radno vreme odeljenja ili preduzeća, ali se njihovo radno vreme može prilagoditi zahtevima radnog mesta.

Predstavljamo vam funkcionalnost u videu ispod*.

 

*Napomena: Snimci su u originalnom kvalitetu (na autorskom jeziku) kako su predstavljeni na događaju PANTHEON konferencija, Opatija 2022.

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X
Group 11
PANTHEON Web Light

Jednostavan sistem planiranja i evidentiranja rada i odsutnosti zaposlenih