, , , ,

Planiranje u proizvodnji

13 Okt 2022

Proizvodnja je segment koji najviše podleže planiranju, jer utiče na blagovremeno obezbeđenje proizvodnih kapaciteta, postizanje rokova realizacije sa troškovima koji su prihvatljivi za preduzeće. U nastavku, u intervjuu sa Jasnom Rihter, produkt menadžerom za Hefaist modul i PAWS, Datalab Tehnologije d.d., predstavljamo metode za efikasno planiranje u proizvodnji.

Jasna, kako najefikasnije planirati rad zaposlenih u proizvodnji?

Proizvodnja je onaj segment, koji je najpodložniji planiranju, kako blagovremeno obezbeđenje proizvodnih kapaciteta utiče na postizanje rokova realizacije sa troškovima koji su prihvatljivi za preduzeće.

Planiranje rada zaposlenih u proizvodnji

Uz pomoć funkcionalnostu Planiranje radnog vremena možemo lako i efikasno planirati rad zaposlenih u proizvodnji. U video prilogu u nastavku predstavljamo vam primer planiranja radnog vremena u dinamičnoj proizvodnji koja radi u tri smene.

 

Odlično, konačno više neće biti potrebno tražiti raspored u Excel-u. Ovi podaci su input za mikro planiranje proizvodnje. Možete li nam reći više?

Menadžer smene u proizvodnji sa funkcijom planiranja radnog vremena olakšava planiranje i kontrolu proizvodnih procesa kroz radne resurse, dok istovremeno obezbeđuje ulazne podatke u mikroplaniranje proizvodnje.

Pri mikroplaniranju govorimo o dnevnem planiranju izvajanja proizvodnje. Dnevni plan se pripravlja po izmenah ter omogoča planerju, da učinkovito razporedi operacije po delovnih resursih.

Dnevno planiranje u proizvodnji

U videu u prilogu ispod pogledajte detalje iz Dnevnog planiranja u proizvodnji.


Plan je napravljen i operacije su uređene. Kako onda radnici prijavljuju utrošeni materijal i vreme?

Razvili smo novu funkcionalnost u PANTHEON webMT modulu, koja nam omogućava da prijavimo korišćeni materijal i radimo na radnim zadacima onlajn, na tabletima ili pametnim telefonima.

Modul PANTHEON WebMT

U donjem video snimku predstavljamo izradu radnih naloga u PANTHEON VebMT modulu.


Ali zaposleni u PANTHEON WebMT modulu mogu prijaviti iskorišćeni materijal, sa pripadajućim otpatkom, kao i iskorišćeni rad, putem mobilnih uređaja?

Zaposleni može da prijavi i kreira radne zadatke preko personalnog računara na kome je instaliran PANTHEON ili preko tableta ili pametnog telefona sa instaliranim Web MT-om. Program je  prilagođen različitim uređajima.

PANTHEON WebMT prilagođen različitim mobilnim uređajima

U videu u prilogu ispod pokazujemo kako je PANTHEON WebMT prilagođen različitim uređajima.

 

 

 

 

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X
Group 11
PANTHEON Web Light

Jednostavan sistem planiranja i evidentiranja rada i odsutnosti zaposlenih