, ,

Kako odabrati odgovarajući poslovni program za preduzetničke počet(ni)ke?

22 Maj 2020

Teško je verovati da će trenutna situacija u ekonomiji imati samo negativne posledice. Doći će do promena u načinu poslovanja, novih poslovnih ideja, novih početaka. Ograničavanje kontakata između ljudi stvorilo je veliki rascep u ekonomiji. Preduzeća i preduzetnici su morali gotovo preko noći da pronađu rešenja za uvođenje i/ ili nadogradnju digitalnog dela svog poslovanja. Ovo može biti veliki izazov, posebno za male preduzetnike i zanatlije, naročito ako su manje vešti sa računarima. Ili možda ne. Sve više i više programa za upravljanje poslovanjem je intuitivno za korišćenje i veoma jednostavno za korisnike. Jedno od njih je Datalabovo rešenje PANTHEON Web, poslovni program koji je dostupan putem web pretraživača na različitim uređajima – računaru, tabletu ili pametnom telefonu.

»Kao što izreka kaže – sreća prati hrabre. Upravo to i savetujemo nove i mlade preduzetnike, da posao od samih početaka vode strukturirano i centralizovano u jednom programu. Online program za poslovanje PANTHEON Web light sadrži sve što je malom ili novom preduzeću potrebno. Ne samo da će poslovanje biti u skladu sa zakonodavstvom, sve fakture će biti zakonski overene, a i preduzetnici sami će imati kontrolu nad poslovanjem u bilo kom trenutku, čime će se održavati osnovna poslovna higijena i pregled poslovanja „, kažu naši savetnici za PANTHEON rešenja

Zakonski usklađeno poslovanje

Zašto je važno voditi evidenciju o aktivnostima svakog preduzeća u poslovnom programu? Jer na taj način poslujemo u skladu sa zakonom. To nam omogućava poresku kontrolu i izdavanje računa, razmenu podataka sa knjigovođom i državom. Programska oprema prilagođena domaćem poslovnom okruženju omogućava brzu i jednostavnu pripremu računa. Program automatski uvozi podatke o kupcima i dobavljačima sa liste kompanija na APR-u, čime eliminiše mogućnosti za greške u pripremi računa.

Neposredan uvid u parametre poslovanja i podatke

Poslovni program omogućava preduzetniku da u svakom trenutku ima pregled nad ključnim parametrima poslovanja. Ima brz pregled izdatih računa, spiskova kupaca i drugih ključnih informacija. Takođe može proveriti evidenciju zaliha proizvoda i pojednostaviti i ubrzati popis.

Korišćenje poslovnog programa takođe značajno pojednostavljuje računovodstvo. Pre ili kasnije, rastućoj kompaniji je potrebno sopstveno računovodstveno ili eksterna knjigovodstvena agencija. Ukoliko je poslovanje tačno evidentirano u programu, olakšana je razmena dokumenata sa računovođom. Slanje podataka i dokumenata elektronskim putem štedi preduzetniku i računovođi vreme i novac, jer nema potrebe za štampanjem dokumenata, za poštanskim markicama, kovertama i odlascima do pošte i čekanja u redovima ispred šaltera.

Mobilnost je prednost

Ako priroda posla u normalnim uslovima zahteva mnogo promena lokacija, prilikom izbora poslovnog programa trebalo bi da birate između onih koji nude i mobilnu ili online verziju, tako da imate neposredan uvid u poslovanje i mogućnost unosa podataka na terenu. Preduzetnik ili zanatlija zadovoljiće svoju potrebu za mobilnošću uz pomoć online poslovnog programa, jer mu program omogućava poslovanje sa bilo kog mesta, lako izdavanje i dobijanje računa, proveru stanja zaliha, kreiranje putnih naloga i razmenu dokumenata sa knjigovodstvenom agencijom.

PANTHEON Web Light – online program za mala preduzeća

PANTHEON Web Light – online program za mala preduzeća

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X