,

7 ključnih načina na koji ERP softver može da unapredi veleprodaju

6 Sep 2023

U poslednjih nekoliko godina poslovanje je postalo brže i dinamičnije, što je nateralo kompanije da budu agilne i efikasne u svom poslovanju. Veleprodaja je posebno osetljiva jer se susreće sa jedinstvenim izazovima – upravljanjem kompleksnih lanaca nabavke, optimizacije lagera i blagovremeno ispunjavanje zahteva kupaca.

ERP softver je dizajniran da pomogne menadžerima u svim poslovima, od nabavke do distribucije, a sve u okviru jedne integrisane platforme. Sa ERP softverom preduzeća mogu da da automatizuju procedure, dobiju uvid u svoje poslovanje u realnom vremenu i donose odluke zasnovane na podacima koje mogu povećati produktivnost i podstaći rast.

Evo 7 ključnih načina na koji ERP softver može da unapredi veleprodaju.

1. Smanjivanje operativnih troškova

ERP rešenje omogućava veleprodajama da uštede na operativnim troškovima zbog procesa koji se ponavljaju i oduzimaju mnogo vremena. Za dalje uštede, ERP softver takođe omogućava da preciznije predvidite svoje prihode i troškove, što omogućava i bolje planiranje budžeta.

2. Optimizovano upravljanje lagerom

Jedna od najvažnijih prednosti ERP softvera u veleprodaji je optimizacija upravljanje lagerom. Automatizovani sistem vam omogućava da pratite nivoe zaliha u realnom vremenu, što vam olakšava održavanje stabilnog lagera. Na ovaj način možete predvideti broj artikala koje treba obezbediti u narednom periodu i na taj način sprečiti nestašicu proizvoda i preterano lagerovanje robe.

3. Pojednostavljivanje procesa u lancu snabdevanja

Implementacijom ERP softvera, procesi lanca snabdevanja postaju jednostavniji. Možete automatski da naručujete kod svojih omiljenih dobavljača, pratite artikle koji dolaze, odredite lokacije ovih artikala, upravljate njima u svom inventaru i na kraju ih šaljete svojim kupcima.

4. Povećana vidljivost

Ideja ERP softvera je da vam omogući da imate kontrolu i uvid u svoje celokupno poslovanje kroz jednu aplikaciju. Pored toga, web platforma vam omogućava da svim svojim sektorima: nabavkom, prodajom, finansijama, lagerom, zaposlenima itd. možete upravljati direktno sa vašeg pametnog telefona.

5. Informacije u realnom vremenu i brže reagovanje na promene

Pored potpune vidljivosti, koje omogućava ERP softver, jedna od ključnih prednosti uvid u realnom vremenu. To znači da možete odmah preduzeti akciju kao reakciju na bilo koju informaciju koju dobijete. Na primer, brzo ćete moći da reagujete na današnji pad prodaje i da preko ERP softvera otkrijete uzrok, kako biste se brzo vratili u željene poslovne tokove.

6. Jednostavniji procesi prodaje

ERP softver olakšava vašem prodajnom timu da se fokusira na kvalitetnije potencijalne klijente. Svim lidovima se može upravljati i status prodaje se može lako pratiti kroz prodajni kanal. Menadžeri mogu da vide koji prodavci su uspešno obavili konverziju, a koji nisu. Takođe možete videti koliko je završenih sastanaka i prilika koje su iskorišćene na pravi način, i još mnogo toga.

7. Poboljšano zadovoljstvo kupaca

Zadovoljstvo kupaca je jedan od ključnih faktora svakog poslovanja. ERP softver vam pomaže da utičete i na zadovoljstvo kupaca, jer vam pomaže da ispunite vaše porudžbine u pravo vreme. Pored toga, nema više kašnjenja do kojih dolazi zbog porudžbina koje se ne prate ili proizvoda koji nisu na lageru.

Bolje poslovanje – ključ uspeha

Sa moćnim ERP softverom kao što je PANTHEON veleprodaja može da ima sve procese poslovanja u jednom sistemu. Na ovaj način mnogo je jednostavnije optimizovati i kontrolisati kako pojedinačne delove, tako i celo poslovanje. Rezultati poput smanjivanje operativnih troškova, bolje vidljivost, boljeg zadovoljstva kupaca i rasta prodaje su samo posledica implementacije ERP softvera.

Vreme je da se pozdravite sa zastarelim načinom upravljanja kompleksnim sistemom veleprodaje i uvedete moderno rešenje koje će automatizovati i optimizovati vaše poslovanje.

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X