Upravljanje narudžbinama u proizvodnji

1 Mar 2024

Upravljanje narudžbinama u proizvodnji: Povećajte efikasnost od trenutka prijema narudžbe do isporuke proizvoda

Povećanje efikasnosti proizvodnje putem pravovremene proizvodnje većeg broja narudžbina može doneti brojne koristi, uključujući pravovremeno završavanje projekata, povećanje produktivnosti zaposlenih, smanjenje troškova, zadovoljstvo kupaca i mnoge druge prednosti. U današnje vreme, kupci postaju sve zahtevniji, što znači da je sve teže zadovoljiti njihove želje i zahteve. Proizvodnja po narudžbini s mogućnošću prilagođavanja tim željama i zahtevima sve više dobija na važnosti. U nastavku predstavljamo nekoliko ključnih strategija koje proizvodna preduzeća mogu koristiti za optimizaciju ovog ključnog dela svojih poslovnih aktivnosti.

Korišćenje programa za upravljanje narudžbama

Važno je implementirati sisteme podrške proizvodnji, poput ERP sistema, koji uključuju alate za planiranje proizvodnje, praćenje zaliha i optimizaciju proizvodnog procesa. Time možemo dobiti sveobuhvatan uvid u celokupni životni ciklus narudžbine od početnog upita do konačne dostave.

Fleksibilnost u proizvodnji

Ima smisla omogućiti proizvodnu liniju koja je dovoljno fleksibilna da se brzo može prilagoditi različitim tipovima narudžbi. Na taj način možemo bolje upravljati fluktuacijama u potražnji i osigurati da su sve narudžbine ispunjene u optimalnom vremenu.

PANTHEON Manufacture se ističe kao lider u ovom pristupu, pružajući sveobuhvatno rešenje od prihvatanja narudžbine do konačne dostave, s naglaskom na fleksibilnosti, personalizaciji, preciznom planiranju i terminiranju.

Neprekidno praćenje proizvodnje u stvarnom vremenu

Sistemi za praćenje proizvodnje u stvarnom vremenu omogućavaju kontinuirano ažuriranje informacija o statusu narudžbina. To nam osigurava da smo uvijek informisani o mogućim kašnjenjima ili problemima u proizvodnji.

Alati unutar PANTHEON-a omogućavaju trenutni i direktni pristup najnovijim podacima u stvarnom vremenu; o statusu proizvodnje, zalihama i drugim ključnim metrikama. Za pristup proizvodnji u stvarnom vremenu s PANTHEON-om, ključni su sljedeći elementi: dnevno planiranje i terminiranje, integracija sa mašinama i centralizovani podaci na jednom mestu.

Prioritetno upravljanje narudžbinama

Korišćenjem strategija prioritetnog upravljanja narudžbinama, možemo ih sortirati prema hitnosti, veličini i drugim bitnim faktorima. To nam omogućava da se fokusiramo na narudžbine koje su ključne za naše poslovanje, istovremeno održavajući zadovoljstvo kupaca.

Transparentnost u lancu nabavke

Transparentnost u lancu nabavke omogućava praćenje kretanja sirovina i konačnih proizvoda kroz čitav proces. Na taj način možemo sprečiti eventualna kašnjenja zbog nedostatka sirovina ili logističkih problema.

PANTHEON Manufacture omogućuje proizvođačima da prilagođavaju svoje proizvodne procese prema specifičnim zahtevima narudžbina. Sa različitim pristupima planiranju – od pojedinačnog i maloserijskog do serijskog i masovnog, te procesne proizvodnje – program omogućava prilagođavanje zahtevima kako jednostavnih tako i vrlo strukturiranih proizvoda. Personalizacija narudžbina je ključna ako želimo dosledno zadovoljiti očekivanja naših kupaca.

Planiranje i terminiranje

PANTHEON Manufacture se fokusira na srednjeročno operativno planiranje i detaljno kratkoročno terminiranje proizvodnje. Program omogućava precizno planiranje proizvodnih operacija i upravljanje proizvodnim resursima. Na taj način omogućava proizvođačima optimizaciju iskorišćenosti resursa i efikasno praćenje procesa proizvodnje.

Operativno planiranje

PANTHEON Manufacture nije samo alat za dugoročno planiranje, već i za srednjoročno operativno planiranje. Sposobnost brzog prilagođavanja na promene na tržištu omogućava proizvođačima da ostanu responsivni i konkurentni. Program podržava kako jednostavne tako i kompleksne proizvodne procese, osiguravajući odgovarajuću fleksibilnost u okruženju koje se brzo menja.

Detaljno terminiranje

Terminiranje u PANTHEON Manufacture predstavlja detaljno usklađivanje rokova izrade. S ovim programom proizvođači mogu provoditi terminiranje iz operativnih proizvodnih planova uzimajući u obzir podatke o računima materijala i tehnološkim postupcima. To osigurava da su rokovi izrade usklađeni s resursima i da su narudžbine izvršene pravovremeno.

PANTHEON Manufacture se tako pokazuje kao vrhunski partner u efikasnom upravljanju narudžbinama u proizvodnji, pružajući proizvođačima fleksibilnost, optimizaciju i konkurentnost u promenljivom tržišnom okruženju.

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X