,

Koje su sličnosti između posla i jedrenja?

23 нов 2017

Konkurencija i saradnja – suprotnosti koje rade u poslu kao i u sportu

Mnogi bi pomislili da su reči konkurencija i saradnja suprotnog značenja. Takmaci koji se trude jedni protiv drugih, svaki sa svoje pozicije, uporno podržava prednosti svoje pokretačke energije. Konkurencija zagovara osnovnu želju da smo prvi, bolji od drugih. Kroz rivalstvo i poređenje sa drugima, učimo kako da se poboljšamo i kako da postignemo ciljeve, kako da stremimo ka uspehu. Saradnja nas uči radu u grupi, sa fokusom na zajedničkom cilju i dovodi do inovativnih rešenja, što donosi korist za sve uključene. Veoma teško biti uspešan ukoliko se ponašamo samo u skladu sa principima konkurencije ili smo skloni samo kooperativnom delovanju. Kao u svemu u životu, balans je ključ.

DataLab, sa jakom i razgranatom mrežom partnerstava, se suočava svakodnevno sa pitanjem: kako možemo zajedno učiniti Pantheon boljim? Kako možemo biti bolji kao tim? S druge strane, želimo da budemo najbolji  među pružaocima poslovnih programa, da najviše ponudimo.

Zdrava konkurencija i timski rad su pobednička kombinacija

Jedrenje lepo poredimo s poslovnim svetom, jer poboljšava timski rad, prilagodljivost, takmičarski duh, koordinaciju, brzinu, snagu. Stoga, možemo reći da je nama Datalabovcima, i našoj proširenoj porodici Pantheon jedrenje u krvi.

Ovo je dokazano od strane naših kolega, koji pored uspeha sa Pantheon, osvajaju i hrvatsko more. Tihomir Stričević na „Ramoni“ učestvuje na CRO ORC D-Marin Kup-u, najvažnijoj seriji ORC regata u Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatske Sailing Federacije. Takmičarski sport, dobar proizvod i preduzetnički rad u simbiozi. Uz PANTHEON Ramonu podržavaju i hrvatski partneri, na primer. Excel Computers.

 

Za Ramonu će vrhunac sezone 2017 biti učešće u spektaklu vrhunskog jedrenja najvišeg svetskog ranga. Početkom jula će nastupiti na Svetskom prvenstvu kajutnih brodova u Trstu. Za dobar rang boriće se sa 130 jedrilica iz 19 zemalja, uključujući i skoro 1500 najboljih jedriličara sveta. Ramonu će u bitku voditi jedan od najboljih hrvatskih skipera, Marko Marinović. Pored Marka i Tihomira, osam članova tima ovih dana intenzivno vežba pre odlaska u Trst.

 

Više o samom takmičenju : http://www.orcworlds2017.com/  i http://www.orcworlds2017.com/entries/2

Ramona će se boriti u grupi C gde će ponosno nositi PANTHEON-ov logo.

Sailing - Ramona in PANTHEON

Slika preuzeta sa  stranice: www.regate.com.hr

Ramoni i njenoj posadi želimo da joj naš logo donese sreću i dobar rezultat.

 

untitleddatalab

DataLab Tim – Ovim  simboličnim potpisom želimo da podstaknemo  sve pojedince, zaposlene, saradnike, partnere i klijente na učenje svaki dan, da prikupljaju i razmenjuju iskustva, znanja, probleme i rešenja. Bez svega toga svi zajedno ne napredujemo. Redovno čitajte naše poruke i obavestite nas koja je, za vas, tema i informacija od interesa. Danas, više nego ikada je istina: Onaj ko ima informacije ima moć. DataLab tim deli svoje znanje sa vama! Podelite dalje …

 

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X