3 najveće prednosti online obrazovanja

18 јан 2018

 

Verovatno ne prođe ni dan, a da ne pogledate svoj omiljeni portal ili čitate neke druge sadržaje i vesti online. Gledate Vaše omiljene filmove i serije iz udobnosti svog kreveta kada deca završe sa njihovim školskim, sprtskim ili sličnim obavezama.

Vaš proces učenja trebalo bi da se odvija na sličan način. Trebalo bi da učite u opuštenom okruženju, u vreme koje Vam je najpogodnije i u meri u kojoj Vam odgovara. I to je moguće! Potrebno je samo da izaberete „online“ učenje.

 

Stare navike se sve više napuštaju. I Vi?

Online učenje postoji već 19 godina i od tada prilično se raširilo, a samim tim izmenilo i način na koji se uči u kompanijama. To je na prvom mestu donelo velike uštede.

Prema podacima Američke asocijacije za obuku i razvoj (ASTD), skoro jedna trećina sadržaja za učenje dostupna je u elektronskom obliku. S druge strane, Istraživački institut Sjedinjenih Država izneo je rezultate istraživanja koji kažu da se online učenjem povećava nivo zadržavanja primljenih informacija do 60%. Učenici imaju kontrolu nad brzinom učenja, kao i mogućnost ponovnog obučavanja ukoliko je to potrebno.

Na Datalab Akademiji primećujemo da su poslovni korisnici sve manje konzervativni. Za online obuku opredeljuje se više od 70% vas. Neki od vas se i dalje oslanjaju na obrazovanje „uživo“ koje se odvija u učionici uz pomoć mentora. Međutim, možda je to samo Vaša navika i svakako bi bilo sjajno razmišljati o promeni istih. U nastavku sam navela 3 najveće prednosti online učenja.

3 glava razloga > ZA < online obrazovanje

Dostopnost 24/7

Online učenje uz pomoć video instrukcija ili online seminara omogućava pristup učenju sadržaja bilo kada i bilo gde. Vi i Vaši zaposleni možete pristupiti materijalima u bilo kom trenutku, kada naiđete na neki problem ili ukoliko ste zaboravili određeni proces. Odgovor se nalazi na samo jedan »klik« od Vas.

Prilagođavanje različitim stilovima učenja

Ne učimo svi isto. Okrenite se oko sebe, ne morate da gledate dalje od vašeg neposrednog kruga saradnika ili članova porodice kako biste videli razlike. Neki od vas ne vole izlaganje, neki ne vole učenje u grupi, nekima je lakše, a nekima teže da prate određeni sadržaj, nekom više odgovara da uči ujutru, dok nekom drugom uveče, neko treći pak voli sve da pređe vikendom itd.

Učenje online vam omogućava da sami definišete termin i tempo. Sve to se dešava u okruženju koje Vama najviše prija. Naravno, imate mogućnost beskonačnog broja ponavljanja sve dok ne savladate dati sadržaj.

Manje utrošenog vremena

Studija Brandon Hall pokazala je da online učenje oduzima 40-60% manje vremena po zaposlenom u odnosu na tradicionalne metode učenja u učionici. Za ovakav vid učenja ne morate da putujete dalje od svoje kuće ili radnog mesta. Nije neophodno da rezervišete hotelske sobe i putujete u drugi grad. Online trening je dostupan odmah. Obrazovanje dolazi iz udobnosti Vašeg stana ili čak u pokretu uz pomoć pametnih telefona ili tableta (naravno, ukoliko niste vozač :)). Kvalitet mora biti na prvom mestu.

Naučite PANTHEON online!

PANTHEON se stalno ažurira. U preopterećenom rasporedu, teško je odvojiti vreme da nas posetite u učionici, na obukama ili događajima. Ništa loše! Pratite besplatni vodič za video zapise na PANTHEON newsletter-u ili posetite naše online seminare.

U okviru PANTHEON TV nudimo vam 24/7 dostupan sadržaj koji možete pogledati na poslu ili kod kuće, koliko god puta želite.

Znanje je moć i poverenje koje vam je potrebno za posao!

Odlučila sam da je Januar vrieme za promene i da ću prisustvovati webinaru. Nisam znala šta da očekujem, ali sam bila pozitivno iznenađena. Online seminar je održan glatko, uprkos svim pitanjima koja su postavljali učesnici. Preporučujem ovu vrstu obrazovanja svima koji žele da dobiju dosta konkretnih odgovora za vrlo kratko vreme. Prednost ovakvog obrazovanja je i to što ću moći da ponovim gledanje u bilo kom trenutku.

Izvor:

https://blog.commlabindia.com/elearning-design/online-training-benefits-for-employees

Arhiv – slike DLA


author info_Vanja_profil

Vanja Cigoj – vodja Datalab Akademije
T (01) 252 89 39 M 040 863 607 vanja.cigoj@datalab.si
Vanja je srce Datalab Akademije. Njen rad ima za cilj da ispuni prazninu koja proističe iz nedovoljnog znanja o PANTHEON-u pružanjem kvalitetne i pristupačne obuke za kasniji samostalni rad. Sa njom i njenim timom profesionalno obučenih govornika, upoznaćete PANTHEON kurseve i web stranice.

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X