Datalab i društvena odgovornost

Datalab dosledno poštuje temeljna načela društvene odgovornosti:

  • pošteno i jednako ponašanje zaposlenih,
  • etičko i pošteno poslovanje,
  • poštovanje osnovnih prava čoveka,
  • odgovorno ponašanje prema okolini,
  • pošten odnos prema lokalnoj zajednici i širem društvenom okruženju.

Odnos prema zaposlenima, korisnicima i partnerima

Zaposleni su naše najveće bogatstvo.

Nastojimo da stvorimo atraktivno radno okruženje za zaposlene i umanjimo stres koji je neizbežan u IT sektoru. U našoj industriji radna nedelja od 40 sati više je izuzetak nego pravilo, ali to nije slučaj sa Datalabom. Ne želimo da opterećujemo zaposlene prekovremenim radom, jer to direktno utiče na pad kvaliteta rada. Znamo da je samo mozak koji odmara kreativan. Zbog toga radije ohrabrujemo zaposlene da samostalno razmišljaju i prihvataju odgovornost, a poželjno je i aktivno učešće u upravljanju preduzećem.

Verujemo u deljenje ostvarene dobiti i internog vlasništva. U Datalabu želimo da imamo visoko visoko osposobljen kadar na svim nivoima preduzeća. Naše zaposlene odlikuje želja i posvećenost u radu, visok nivo znanja, samoincijativnost, istrajanost i profesionalni odnos. Sa dodatnim obukama neprestano brinemo da naši zaposleni imaju adekvatno znanje pored najnovijih tehnologija.

Verujemo u otvorenu komunikaciju i razmenu znanja.

Naučili smo da deljenje znanja donosi mnogo više koristi od skrivanja i ograničavanja. Zbog toga su naše strukture podataka dostupne i besplatne. Sličan odnos imamo i u saradnji sa korisnicima i partnerima. Otvoreno priznajemo svoje greške i odmah ih objavljujemo i korigujemo. Ne skrivamo ih jer znamo da je razvoj programske opreme bez grešaka nemoguć. Isto očekujemo od svih uključenih, jer to vodi samo nižim troškovima projekta i ostvarenju ciljeva. Smatramo da je dobra saradnja ključ opstanka i uspeha, jer u današnje vreme teško da pojedinačna preduzeća mogu očekivati uspeh. Upravo zbog toga izgradili smo bliske veze između nas, naših partnera i naših klijenata.

Odnos prema zajednici (sponzorstva, donacije, korporativno volontiranje)

Datalabova sponzorstva i donacije

U Datalabu vodimo brigu i imamo odgovornost prema ljudima i mestu u kom živimo. Kroz donacije i sponzorstva aktivno učestvujemo u širim društvenim događajima – tokom svih godina našeg postojanja pomažemo u donacijama i sponzorstvima koliko god smo u mogućnosti. Svake godine doniramo do 0,3% godišnjeg profita.

Kako do donacije?

Pored donacije u gotovini doniramo i programsku opremu obrazovnim ustanovama tako da mogu edukovati svoje studente direktno primenjivim veštinama potrebnim u okruženju u kojem će biti zaposleni. Imajte na umu da doniramo registrovanim udruženjima od posebnog društvenog značaja.

Potrebno Vam je više informacija?

Pozovite nas ili nam pošaljite mail. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.