Datalab Blog – novi kanal za novo vreme

29 авг 2016

U poslednjih 20 godina svedoci smo drastičnih promena u načina na koji radimo, komuniciramo, sarađujemo i na kraju živimo. Uzrok tih drastičnih promena je vrtoglav razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Naše okruženje je drugačije nego što je bilo pre 5, 10 ili 15 godina. Tehnologija vodi glavnu reč, a informacije su postale krvotok savremenog života i poslovanja.

Šta se dešava kada i tehnologija i informacije u tolikoj meri dominiraju svakim aspektom naših života da su sve više opterećenje, a sve manje prednost? I šta možemo da uradimo?

Jedan od ključnih problema u savremenom poslovnom okruženju jeste količina, obim i brzina podataka i informacija koji pristižu svakog trenutka do svakog pojedinca.

  • Ako je ranije bio problem pronaći informaciju, danas je problem brzina i količina kojom nam informacije stižu.
  • Vreme potrebno da se informacije obrade i filtriraju, razdvoje bitne od nebitnih i upotrebljive od neupotrebljivih predstavlja ogroman trošak.
  • Kredibilitet, poverenje i relevatnost su danas pitanja koja su najčešće otvorena

Kako brzo i jednostavno da dobijem informacije relevantne za moje poslovanje?

Zbog toga smo se odlučili da pokušamo da napravimo mesto ne kom se mogu pronaći filtrirane, ručno odabrane i ljudski napisane i razumljive informacije koje vam vrlo verovatno mogu pomoći u svakodnevnom poslu.

Historia magistra vitae est (Istorija je učiteljica života)

Ovakav pristup za Datalab nije nov. Datalab odavno ulaže značajna sredstva u kreiranje interne publikacije Pantheon™ E-Novice koja je u proteklom periodu izlazila, prvo u štampanoj, zatim u elektronskoj (PDF) i email formi.

Vreme je pokazalo da štampane publikacije sve manje čitamo, da email koristimo skoro isključivo za važnu poslovnu prepisku, a da sve ostalo pratimo ad-hoc i kada nas nešto baš zainteresuje, a korisno je za naše poslovanje.

Danas je vreme za nove medije, nove kanale, interaktivne i sadržajnije. Zbog toga pomenutu staru ideju osvežavamo i pakujemo u novo «odelo».

Ako imate vremena i mogućnosti ali i želje da zavirite u istoriju toplo preporučujemo da pogledate kako su nekada izgledale Pantheon™ Novosti.

Cloud računovodstvo, elektronsko poslovanje, preduzetništvo

Blog forma, koju pokrećemo, je postala dominantan način na koji se komunicira, a sadržaj objavljen na blog platformi je kategorizovan, označen i pretraživ. Dodatno, kontekstno povezan sadržaj će posetiocima i čitaocima pružiti povezane i srodne informacije te će i na taj način, nadamo se, lakše i jednostavnije pretraživati informacije i na našim stranicama.

Trudićemo se da prikupljamo, filtriramo i objavljujemo korisne tekstove na našem blogu iz oblasti elektronskog poslovanja, elektronskih faktura, preduzetništva, poslovnog softvera, računovodstva, cloud-a, i mnogih drugih aktuelnih oblasti u kojima verujemo da, sa našim saradnicima, imamo šta da kažemo.

Danas se kompanije i pojedinci preduzetnici susreću sa mnogo više izazova nego pre samo nekoliko godina. U Datalabu smo veoma svesni činjenice. Sarađujemo sa blizu 50.000 njih u regionu.

Dodatno, sami svakodnevno imamo iskustvo sa sličnim izazovima. Zbog toga smo se odlučili da podelimo ono što znamo. Iskreno verujemo da se napred može ići samo ako delimo znanje. Slobodni smo da verujemo da naše regionalno iskustvo može koristiti i vama!

Da li ste znali?

Kao ilustraciju i pokušaj da vam dočaramo količinu informacija i obim promena sa kojom se danas susreće svako od nas preporučujemo da pogledate ovaj video:

Ako vas interesuje neka posebna tema ili biste želeli da obradimo nešto od posebnog značaja za vas, javite se i podelite sa nama ideje, razmišljanja i dileme, a mi ćemo se potruditi da istražimo, analiziramo i podelimo sa vama filtrirane, korisne i upotrebljive informacije.

Čitamo se na Datalab blogu,
Datalab Tim

Ne propustite korisne novosti i savete

Ukoliko želite da primate novosti sa korisnim biznis sadržajima iz naše baze znanja, molimo vas da popunite obrazac.

X