Vizija, misija, vrednosti

Vizija i misija kompanije

Preduzeće Datalab je posvećen razvoju efikasnog poslovno informacionog sistema Pantheon, koji omogućava celokupno upravljanje i pregled nad svim poslovnim procesima u preduzeću. Brze i tačne informacije su od suštinskog značaja za opstanak preduzeća, jer svoju sposobnost mogu da održe i razviju samo uz pomoć informacione podrške.

PANTHEON je danas najbolji poslovno-informacioni sistem svoje vrste u regionu, ali tu ne stajemo. Naš krajnji cilj je da razvijemo najbolji ERP sistem na svetu.

Naša misija je da stalnim inovacijama obezbedimo kvaliteat poslovno informacioni sistem svima, čak i malim preduzećima. Naša želja je da korisnicima pomognemo u razvoju i realizaciji strategije, i želimo pomoću optimizacije poslovnih procesa i automatizacije radnih procesa da povećamo profit.

Vrednosti

Posvećeni smo svom poslu

Rad poslovno-informacionog sistema direktno utiče na preživljavanje i konkurentnost naših korisnika. Zbog toga naše zadatke ne shvatamo olako: znamo da je cena pogrešnih odluka veoma skupa. Naprotiv, svoj posao – razvoj visoko kvalitetnog informacionog sistema, shvatamo veoma ozbiljno.

Naš posao podrazumeva preciznost

Radimo sa informacionim tehnologijama gde je stanje ili 1 ili 0, što se odražava na naš odnos prema proizvodu; ili je završen ili nije ni u ponudi. Polovičnost ne tolerišemo. Pouzdanost ima ogromnu težinu u našem razvoju, zato ne tražimo prečice, već gradimo stabilnu programsku opremu. Odgovornost, koja dolazi sa našim radom, diktira pragmatičnost, a ponekad i konzervativnost. Težimo ka preciznosti – da ne kasnimo sa izlascima novih verzija i ispravki i trudimo se da ispoštujemo obećane rokove.

Verujemo u otvorenu komunikaciju i razmenu znanja

Shvatili smo da share – knowledge, donosi mnogo više koristi nego kad ga krijemo ili ograničavamo. Iz tog razloga su naše strukture podataka javni, a pristup njima je besplatan. Ovakav stav imamo i za saradnju sa klijentima i partnerima. Naše greške otvoreno priznajemo, objavljujemo i ispravljamo. Ne krijemo ih, jer znamo da je razvoj programske opreme nemoguć bez grešaka. Isto očekujemo od svih učesnika, jer samo to vodi do nižih troškova projekata i postizanje ciljeva. Verujemo, da je dobra saradnja ključ uspeha za opstanak, jer u današnje vreme kompanije, teško mogu da računaju na uspeh. Zbog toga smo izgradili blisku saradnju kako sa partnerima, tako i sa klijentima.

Zaposleni su naše ključno bogastvo.

Trudimo se da ostvarimo prijatno radno okruženje za naše zaposlene kako bi smanjili stres, koji je u informacionom sektoru neizbežan. U našoj struci, 40 sati nedeljno je više izuzetak nego pravilo, ali to ne važi za Datalabu. Zaposlene ne želimo da iscedimo sa preteranim radom i prekovremenim satima, jer to direktno utiče i na pad kvaliteta rada. Znamo kad smo odmorni, da smo i kreativniji. Iz tog razloga zaposlene podstičemo na samostalno kreativno razmišljanje i aktivno učestvovanje u menadžmentu firme. Verujemo u učešće zaposlenih u vlasništvo preduzeća i podelu profita sa njima. Veliku pažnju pridajemo obuci i stručnom usavršavanju zaposlenih. Zahvaljujući konstantnom usavršavanju, dajemo sve od sebe da pored upotrebe najsavremenijih tehnologija našim zaposlenima osiguramo pristup znanju, koje im je potrebno.

Naši planovi su dugoročni

Trudimo se da sagledamo široku sliku, a ne samo trenutne rezultate. Ulažemo preko 60% našeg profita u razvoj, što jasno pokazuje značaj koliko se brinemo za budućnost. Takođe verujemo u eko-ekonomiju preduzeća. Tako, pored profita, uvažavamo i sve druge uticaje na okruženje, u kojem radimo. Deo društvene odgovornosti je isto pružanje pomoći onima, koji nemaju mogućnosti za život. Upravo zbog toga, svake godine namenimo deo profita za humanitarne svrhe I pomažemo preko sponzorstva raznim školskim takmičenjima.

X