Međunarodna PANTHEON konferencija 2017

Digitalna transformacija sa PANTHEON‑om

Grand hotel Bernardin, Portorož
16.–17. novembar 2017

» Pomoću digitalizacije, vreme potrebno za sprovođenje pojedinih procesa je skraćeno za najmanje 30%.«

Aleksander Nerat

vođa IT-a, Plastika Skaza d.o.o.

»Danas 40% svih narudžbina stiže elektronskim putem u preduzeće, a da su ručno obrađivane potrebna bi bila još četiri zaposlena radnika u trgovini.«

Blaž Dobnikar

tehnički direktor, Extra Lux d.o.o.

Na konferenciji ćemo odgovoriti na niz pitanja o stanju digitalne transformacije u Sloveniji i regiji, kako postići digitalnu transformaciju s PANTHEON-om u praksi, kako odgovoriti na glavne izazove u fazi digitalne transformacije i …

Kako izbeći iluziju digitalne konverzije?

Na ovo pitanje odgovoriće g. Joe Peppard, jedan od vodećih digitalnih stručnjaka i posebni gost konferencije. Pre dolaska, zamolili smo ga za uvodna zapažanja vezana uz digitalnu transformaciju preduzeća.

„Jedan od trendova koje vidim je nešto što možemo nazvati fenomenom ‘lipstick make-up-a’, kaže Joe Peppard, koji nastavlja:“ Na prvi pogled mogu biti neke nove i lepe aplikacije, ali ako pogledamo dublje u kompaniju, budućnost je u mraku. Pod izgovorom „digitalne inicijative“ mogu se dogoditi mnoge stvari, a napredak je minimalan. Digitalizacija može biti uzbudljiva ali teško je postići „, zaključuje g. Joe Peppard.

Učestvujte na konferenciji, upoznajte gospodina Pepparda i druge stručnjake, kao i poslušajte primere dobre prakse iz prve ruke!

1. dan – četvrtak, 16.11.2017

Prvi deo konferencije biće posvećen središnjoj temi – digitalnoj transformaciji s PANTHEON-om. Odgovorićemo na brojna aktuelna pitanja: što je digitalna transformacija, koje su prednosti digitalne transformacije i koji su izazovi na putu do digitalne transformacije itd. Naučićemo kako postići digitalnu transformaciju svih važnih poslovnih funkcija i predstaviti uspešne primere iz prakse.

2. dan – petak, 17.11.2017

Drugi dan konferencije biće posvećen toku znanja, razmeni najboljih poslovnih i PANTHEON postupaka i jačanje i unapređivanje poslovnih i prijateljskih odnosa. Gosti, predavači i učesnici će se zabaviti u dvoranama Europa A, B, C, D i Mediteranea, koji će biti podeljeni u deonice.

Događaj zapisan u zvezdama

Međunarodna PANTHEON konferencija je događaj koji jednostavno ne možete propustiti.

Pridružite se!

Joe Peppard

specijalni gost ove konferencije i autor knjige „Strateško upravljanje informacionim sistemima: izgradnja digitalne strategije“, redovni profesor na ESMT Berlin u Nemačkoj i docent na Univerzitetu Južne Australije

Cena za rane prijave

Sve uključeno već od 229,23 EUR/po osobi

Noćenje, hrana, boravišna taksa … proverite šta je uključeno u cenu!

Cenovnik

Raspored predavanja

Važno: Za goste iz Adriatik regije biće obezbeđen simultani prevod za predavanja na slovenačkom jeziku i omogućen prevoz autobusom iz Beograda (odlazak 15.11. povratak 17.11.2017. uz dovoljno sakupljenih prijava).

09:00–10:00
predvorje dvorane Europa
 

Registracija učesnika, umrežavanje sa sponzorima, gosti, učesnici i doručak

10:00–10:15
Europa
gđa. Vanja Cigoj, Vođa Datalab Akademije i g. Moreno Rodman, CEO, Datalab Tehnologije d.d.

Uvod i prekretnice Međunarodne PANTHEON konferencije 2017

10:15–11:00
Europa
g. Joe Peppard, specijalni gost konferencije, digitalni „guru“ i autor knjige “The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy”, redovni profesor na ESMT Berlin u Nemčkoj i docent na Univerzitetu Južne Australije

Iluzija digitalne transformacije i kako je izbeći

Poslednjih dana pregledao sam podatke o tome kako (ne) uspešne kompanije vode put do tzv. digitalne transformacije. Iznenađen sam ambicijom nekih kompanije; šta rade i šta su postigli. Drugi su ipak gurnuli glave u pesku, spotaknuti bez pravog vođstva, ili je njihov napredak samo iluzija. Jeste li u prvoj ili drugoj kategoriji?

Više
11:00–11:30
Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

11:30–11:45
Europa
gđa. Ana Petrić, A.T. Kearney

Stanje digitalne transformacije preduzeča u Sloveniji i regionu

Rezultati analize pokazali su da je digitalna transformacija poslovni izazov za kompanije, budući da samo četvrtina kompanija ima formalizovanu digitalnu strategiju, od kojih polovina ne zna šta su potencijalne uštede i koje prednosti mogu očekivati.

Više
11:45–12:00
Europa
Jure Bovha, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalizacija poslovnih procesa sa PANTHEON-om

Digitalizacija i automatizacija procesa su crvena nit industrije. Kako bismo to podržali, PANTHEON-u smo dodali dve stvari: pored Sistema za upravljanje dokumentima (DMS), vrlo snažan alat, pod nazivom Business Process Manager, prema našem toku rada.

Više
12:00–12:10
Europa
g. Igor Pauletič, Frodx

Ko može izgubiti bitku za prodaju i gde ćemo biti do 2020. godine?

Predviđa se da će već 2020. godine u kompanijama sazrevajuće informacije, čak 85% svih interakcija sa kupcima biti kontrolisane veštačkom inteligencijom.

Više
12:10–12:25
Europa
Leonida Kraševec, produktni vođa za modul Hermes, Datalab Tehnologije

Digitalna transformacija prodaje/nabavke sa PANTHEON-om

Brojne poslovne funkcije u vreme „Digitalne transformacije“ prolaze kroz značajne promene, uključujući i prodaju / kupovinu. Da bismo to podržali, u PANTHEON smo dodali niz alata za digitalizaciju nabavke / kupovine.

Više
12:25–12:35
Europa
Blaž Dobnikar, tehnički direktor, Extra Lux d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne transformacije u preduzeću Extra Lux d.o.o.

Naš B2B trading sistem povezan je s PANTHEON-om. Podaci kao što su članci i cene prenose se svakodnevno od PANTHEON-a do B2B sistema, a od narudžbina na mreži natrag na PANTHEON. Danas se 40% svih narudžbina prima elektronskim putem u preduzeće, ako bi ga ručno obrađivali, trebali bi dodatnih 4 zaposlena radnika u komercijali. Uz pomoć digitalizacije proces se povećava za 30%, budući da su postupci koji su ranije rađeni ručno automatski obrađeni.

Više
12:35–14:05
Restoran Grand Hotel Bernardin
 

Ručak i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

14:05–14:20
Europa
g. Ambrož Jarc, Vođa PANTHEON Retail-a

Digitalna transformacija maloprodaje sa PANTHEON-om

Preduzeća u maloprodaji sa digitalnom transformacijom brže stižu do klijenta. Da bismo to podržali, dodali smo alate na maloprodaji kako bi vama i vašim klijentima pomogli na putu digitalizacije.

Više
14:20–14:30
Europa
Marin Vladovič, COO, Ceneje.si

Case study – Primer uspešne priče eCommerce – Ceneje.si

Sa razvojem online shoppinga ceneje.si, zajedno sa svoje tri kćerke portale, postala je najveća online platforma (tržište) u jadranskoj regiji koji značajno menja proces nabavke korisnika.

Više
14:30–14:45
Europa
Simon Klemen, produktni vođa za modul Denar, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija računovodstva sa PANTHEON-om

U prilog digitalizaciji računovodstva PANTHEON je ugradio brojne i nove alate koji vam mogu pomoći u digitalizaciji. Stoga je dostupan poslovni proces / tok rada za pripremu izveštaja o bilansama – kontrolu knjiženja, priprema bilansa, izvoza, itd., Finansijsko izveštavanje i analitiku …

Više
14:45–14:55
Europa
Marija Tomc Muc, direktorka, Biro Bonus d.o.o.

Case study – Primjer uspješne digitalne transformacije Biro Bonus d.o.o.

Softverski paket PANTHEON omogućio nam je rad na zajedničkim bazama korisnika, što je rezultiralo uklanjanjem dvostrukih unosa i time smanjilo mogućnost grešaka i povećanje kvaliteta računovodstvenih informacija koje su dostupne pretplatnicima brzo, gde god i kad god.

Više
14:55–15:10
Europa
Mateja Cejan, produktni vođa za modul Hera, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija HR sa PANTHEON-om

U HR je digitalna transformacija prilika za pojednostavljenje analize podataka o zaposlenima, donošenje pravilnih odluka, temeljeno na informacijama zaposlenih i optimizovanoj implementaciji HR procesa. U prilog digitalizaciji dodali smo niz alata Modulu Kadrovi; Poslovni proces / tok rada na platnom spisku i osoblju, mogućnost ispisa iz više baza podataka …

Više
15:10–15:30
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

15:30–15:45
Europa
Marko Bohar, nezavisni konsultant, GZS

Šta je sa digitalizacijom proizvodnje i Industrija 4.0?

Četvrta industrijska revolucija znači potpunu digitalizaciju proizvodnje. Ona predstavlja nov nivo organizacije i upravljanja celim lancem vrednosti na svim nivoima životnog ciklusa proizvoda.

Više
15:45–16:00
Europa
Marko Tuk, produktni vođa za modul Proizvodnja, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija proizvodnje sa PANTHEON-om

U potpori digitalizacije dodali smo niz alata u Proizvodni modul. Na taj način, uz pomoć poslovne analitike ZEUS, možemo odrediti odstupanje računa od stvarne situacije, pratiti mašine / alate za servisiranje,

Više
16:00–16:10
Europa
Aleksander Nerat, Vođa IT, Plastika Skaza d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne transformacije u proizvodnoj kompaniji Plastika Skaza d.o.o.

Upotrebom namenskog alata za planiranje povezanog sa PANTHEON-om, kompanija Plastika Skaza d.o.o. takođe je poboljšala učinkovitost mašina u proizvodnji. Procenjuje se da je vreme potrebno za izvršenje pojedinih procesa smanjeno za najmanje 30% …

Više
16:10–16:25
Europa
g. Boštjan Berčič, Direktor PANTHEON SME razvoja, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija sa PANTHEON-om -> Budućnost

Plan rada bio je podeljen u tri segmenta. Izgradićemo optimalnost PANTHEON-a, dopune postojećih modula i izgraditi nove module. Kao deo novih modula čekamo BPM / Workflow, PANTHEON fakturisanje weba (Web Rešenje za male kompanije),

Više
16:25–16:45
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

16:45–17:00
Europa
dr. Željko Čurić, dr. medicine i direktor O.K. Consulting

Upoznajte sebe („Gnothi seauton“) kao ključni preduslov za transformaciju

Na putu do digitalne transformacije, kompanije i pojedinci suočavaju se sa dva glavna izazova. Prvi je zasigurno pripremiti vođe i zaposlene za promenu i prihvatanje. Suočavanje sa promenama može biti jedan od ključnih izazova za ljudsku psihu.

Više
17:00–17:15
Europa
dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M., Institut za intelektualno vlasništvo

Jeste li spremni za GDPR – novu EU Uredbu o zaštiti podataka?

Dana 25. maja 2018. stupiće na snagu evropska opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR), što će uveliko pogoršati način prikupljanja, skladištenja i obrade ličnih podataka u EU. GDPR zasigurno će biti drugi veliki izazov koji ćemo morati prevladati. Šta nam donosi GDPR?

Više
17:15–19:00
predvorje dvorane Europa i Smaragdne dvorane

Zaključivanje prve sednice konferencije, druženje sa sponzorima, gostima i korisnicima i ulepšavanje za zabavu

Nakon službenog završetka konferencije, učesnici konferencije moći će se opustiti u ugodnom društvu naših sponzora i gostiju. Možete prošetati uz lepu obalu ili u društvu naših šminkera i frizera (koji će vas čekati u predvorju dvorane Smaragdna) i pretvoriti u „zvezde“ večeri.

19:00–jutra
Smaragna dvorana

Holivudska glam večernja zabava koja obeležava 20. godišnjicu Datalaba

Zabava će se održati u prekrasnoj Smaragdnoj dvorani hotela Grandard Bernardin. U lepoj kompaniji, uz dobru hranu, piće i muziku, zabavićemo se do jutarnjih sati.

09:00–9:30
predvorje dvorane Europa
 

Susret učesnika, povezivanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

9:30–10:10
Europa A
g. Andrej Marinič, Vodeći programer Sistema, Datalab Tehnologije

PANTHEON X BPM/Poslovni proces – digitalni alat za revolucionarni razvoj

>>Više

10:20–11:00
Europa A
ga. Klaudia Blašković, asistent produktnog vođe za modul Hermes, Datalab Tehnologije

Kako učinkovito automatizovati i brzo obraditi i deliti ključne podatke u delu kupovine i prodaje?

>>Više

11:10–11:50
Europa A
ga. Špela Vauhnik, savetnik za prodaju, Mercuri International

20 kritički važnih prodajnih postupaka za uspeh u digitalnom dobu

>>Više

11:50–12:20
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

12:20–13:00
Europa A
mag. Andrej Črne, tehničar servisnog centra Datalab SI d.o.o. in g. Sebastijan Ženko (gost), UNIKA TTI d.o.o.

Digitalizacija lanaca snadbevanja „u praksi“

Od ručnog unosa do elektronske razmene direktno iz trgovina na primeru UNIKA TTI.>>Više

13:10–13:50
Europa A
g. Igor Pauletič, Frodx

Zašto tehnologija prihvata marketing kakav znamo do sada na putu do 4. industrijske revolucije?

>>Više

14:00–14:40
Europa A
ga. Manja Vukovič, tehnološki servisni centar Datalab SI d.o.o. in gost; g. Blaž Dobnikar, tehnički direktor, Extra Lux d.o.o.

Kako digitalizovati da bi ubrzali prodajni proces, povećali kontrolu i ubrzali otkrivanje grešaka?

>>Više

14:40–15:50
Restoran Grand Hotel Bernardin
 

Završetak edukativnog rada konferencije, ručka i umrežavanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

09:00–9:30
predvorje dvorane Europa
 

Susret učesnika, povezivanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

9:30–10:10
Europa B
g. Simon Klemen, produktni vođa za modul Novac, Datalab Tehnologije d.d.

Novosti za računovođe iz „Prve ruke“

>>Više

10:20–11:00
Europa B
ga. Mateja Cejan, produktni vođa za modul Kadrovi, Datalab Tehnologije d.d.

Kako uštedeti vreme i donositi pravu odluku o osoblju?

>>Više

11:10–11:50
Europa B
g. Zvone Jankovič, pomoćnik produktnog vođe za modul Novac, Datalab Tehnologije d.d.

Poslovni procesi za računovođe i učinkovito finansijsko izveštavanje i analitika

 

11:50–12:20
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

12:20–13:00
Europa B
g. Simon Klemen, produktni vođa za modul Novac, Datalab Tehnologije d.d.

Kako automatizacija funkcioniše u računovodstvu?

>>Više

13:10–13:50
Europa B
ga. Vanja Varl, Datalab SI d.o.o.. ter ga. Marija Tomc Muc, direktorka, računovodstvenog servisa Biro Bonus d.o.o.

Kako pomoću „digitalizacije“ u praksi zapravo promeniti učinkovitost računovodstva?

>>Više

14:00–14:40
Europa B
ga. Saša Einsiedler, komunikacijski trener i konsultant, mediatroka, licencirani DreamBuilder trener u Certified Trainer Jack Canfield načela uspeha.

Kako komunicirati u „digitalnom“ dobu?

>>Više

14:40–15:50
Restoran Grand Hotela Bernardin
 

Završetak edukativnog rada konferencije, ručka i umrežavanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

09:00–9:30
predvorje dvorane Europa
 

Skupljanje učesnika

9:30–11:50
Europa B
 

Demonstracija sponzora i umrežavanje

11:50–12:20
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor

12:20–14:40
Europa B
 

Demonstracija sponzora i umrežavanje

14:40–15:50
Restoran Grand Hotela Bernardin
 

Ručak i kraj događaja

»Redovna sam posetiteljka PANTHEON konferencija i u svom godišnjem kalendaru označavam ih crvenom bojom. PANTHEON konferencija mi puno znači kako sa stručnog, tako i sa socijalnog stanovišta. Pored kvalitetnih predavanja takođe stičem nove poslovne, ali i prijateljske veze. I ubuduće ostajem redovna posetiteljka PANTHEON konferencija i radujem se sledećoj. Samo tako napred!«

Darja Pirš

direktorka, Pirma d.o.o.

»Iskrena pohvala Datalab-u i odličnom timu za organizaciju PANTHEON konferencija. PANTHEON konferencija je uvek učinkovit, kreativan i zabavan događaj, koja uključuje konzistentnu poruku, vizuelne elemente i pravovremeni odzivni timing. Nama učesnicima, korisnicima programa PANTHEON, uvek prenesete kvalitetan sadržaj koji nam olakšava rad i skraćuje radni put. Preporučujem!«

Suzana Stanisavljević

produktni vođa, Xenon forte d.o.o.

Susret zapisan u zvezdama

PANTHEON konferencija je događaj koje mnogi redovno posećuju i na njega se redovno iznova vraćaju. Budite i Vi među njima!

Prijavite se!

Mesto održavanja konferencije

Grad hotel Bernardin

Prestižni hotel sa pet zvezdica, nalazi se na jednom od najlepših delova slovenske obale, između gradova Portorož i Piran. U njemu se nalazi najveći kongresni centar u Sloveniji, koji nudi još i vrhunski wellness centar, unutrašnji bazen sa morskom vodom i raskošnom zasebnom plažom. Sve sobe imaju zaseban balkon sa pogledom na more.

= Mapa puta

Više informacija

Ukoliko vas zanima bilo šta vezano za konferenciju, prijave, ili program, pošaljite nam e-mail. Rado ćemo vam odgovoriti.

dlacademy@datalab.rs

Pretvorite podatke u profit!

Kontakt

Datalab SR, d.o.o..
Bulevar Arsenija Čarnojevića 99V
11070 Novi Beograd
T (011) 404 86 00
info@datalab.rs

X