Međunarodna PANTHEON konferencija 2017

Digitalna transformacija sa PANTHEON‑om

Grand hotel Bernardin, Portorož
16.–17. novembar 2017

» Pomoću digitalizacije, vreme potrebno za sprovođenje pojedinih procesa je skraćeno za najmanje 30%.«

Aleksander Nerat

vođa IT-a, Plastika Skaza d.o.o.

»Danas 40% svih narudžbina stiže elektronskim putem u preduzeće, a da su ručno obrađivane potrebna bi bila još četiri zaposlena radnika u trgovini.«

Blaž Dobnikar

tehnički direktor, Extra Lux d.o.o.

Na konferenciji ćemo odgovoriti na niz pitanja o stanju digitalne transformacije u Sloveniji i regiji, kako postići digitalnu transformaciju s PANTHEON-om u praksi, kako odgovoriti na glavne izazove u fazi digitalne transformacije i …

Kako izbeći iluziju digitalne konverzije?

Na ovo pitanje odgovoriće g. Joe Peppard, jedan od vodećih digitalnih stručnjaka i posebni gost konferencije. Pre dolaska, zamolili smo ga za uvodna zapažanja vezana uz digitalnu transformaciju preduzeća.

„Jedan od trendova koje vidim je nešto što možemo nazvati fenomenom ‘lipstick make-up-a’, kaže Joe Peppard, koji nastavlja:“ Na prvi pogled mogu biti neke nove i lepe aplikacije, ali ako pogledamo dublje u kompaniju, budućnost je u mraku. Pod izgovorom „digitalne inicijative“ mogu se dogoditi mnoge stvari, a napredak je minimalan. Digitalizacija može biti uzbudljiva ali teško je postići „, zaključuje g. Joe Peppard.

Učestvujte na konferenciji, upoznajte gospodina Pepparda i druge stručnjake, kao i poslušajte primere dobre prakse iz prve ruke!

1. dan – četvrtak, 16.11.2017

Prvi deo konferencije biće posvećen središnjoj temi – digitalnoj transformaciji s PANTHEON-om. Odgovorićemo na brojna aktuelna pitanja: što je digitalna transformacija, koje su prednosti digitalne transformacije i koji su izazovi na putu do digitalne transformacije itd. Naučićemo kako postići digitalnu transformaciju svih važnih poslovnih funkcija i predstaviti uspešne primere iz prakse.

2. dan – petak, 17.11.2017

Drugi dan konferencije biće posvećen toku znanja, razmeni najboljih poslovnih i PANTHEON postupaka i jačanje i unapređivanje poslovnih i prijateljskih odnosa. Gosti, predavači i učesnici će se zabaviti u dvoranama Europa A, B, C, D i Mediteranea, koji će biti podeljeni u deonice.

Događaj zapisan u zvezdama

Međunarodna PANTHEON konferencija je događaj koji jednostavno ne možete propustiti.

Joe Peppard

specijalni gost ove konferencije i autor knjige „Strateško upravljanje informacionim sistemima: izgradnja digitalne strategije“, redovni profesor na ESMT Berlin u Nemačkoj i docent na Univerzitetu Južne Australije

Cena za rane prijave

Sve uključeno već od 229,23 EUR/po osobi

Noćenje, hrana, boravišna taksa … proverite šta je uključeno u cenu!

Raspored predavanja

Važno: Za goste iz Adriatik regije biće obezbeđen simultani prevod za predavanja na slovenačkom jeziku i omogućen prevoz autobusom iz Beograda (odlazak 15.11. povratak 17.11.2017. uz dovoljno sakupljenih prijava).

09:00–10:00
predvorje dvorane Europa
 

Registracija učesnika, umrežavanje sa sponzorima, gosti, učesnici i doručak

10:00–10:15
Europa
gđa. Vanja Cigoj, Vođa Datalab Akademije i g. Moreno Rodman, CEO, Datalab Tehnologije d.d.

Uvod i prekretnice Međunarodne PANTHEON konferencije 2017

10:15–11:00
Europa
g. Joe Peppard, specijalni gost konferencije, digitalni „guru“ i autor knjige “The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy”, redovni profesor na ESMT Berlin u Nemčkoj i docent na Univerzitetu Južne Australije

Iluzija digitalne transformacije i kako je izbeći

Poslednjih dana pregledao sam podatke o tome kako (ne) uspešne kompanije vode put do tzv. digitalne transformacije. Iznenađen sam ambicijom nekih kompanije; šta rade i šta su postigli. Drugi su ipak gurnuli glave u pesku, spotaknuti bez pravog vođstva, ili je njihov napredak samo iluzija. Jeste li u prvoj ili drugoj kategoriji?

Više
Jedan od trendova koje vidim je nešto što je pravi fenomen „make-up za ruž“. To su organizacije u kojima je digitalizacija samo iluzija. Na prvi pogled mogu biti neke nove i lepe aplikacije, ali ako pogledamo dublje u samu kompaniju, budućnost je u mraku. Pod izgovorom „digitalne inicijative“ mogu postojati mnoge stvari, dok u stvarnosti postoji nedostatak kohezije i napredak je na kraju minimalan. Govor će predstaviti koji izazovi nas očekuju pre nego što možemo postići pravu digitalnu transformaciju. Digitalnost obuhvata više od upotrebe digitalnih tehnologija, kao što su društvene mreže, mobilnost, rada u oblaku, analiza, Internet stvari (IoT), kognitivno računanje ili podatkovnih blokova. Za digitalnu transformaciju ne smemo transformirati samo poslovanje kompanije, već takođe razmotriti njegovu vrednost. Digitalna kompanija mora biti inovativna kako bi ponudila poboljšane proizvode, usluge i učestvovanje klijenata. Digitalnost može biti uzbudljiva, ali je teško postići.
11:00–11:30
Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

11:30–11:45
Europa
gđa. Ana Petrić, A.T. Kearney

Stanje digitalne transformacije preduzeča u Sloveniji i regionu

Rezultati analize pokazali su da je digitalna transformacija poslovni izazov za kompanije, budući da samo četvrtina kompanija ima formalizovanu digitalnu strategiju, od kojih polovina ne zna šta su potencijalne uštede i koje prednosti mogu očekivati.

Više
A.T. Kearney, u saradnji sa vođom udruženja, sproveo je istraživanje u kom je ispitivano kako se kompanije u jugoistočnoj Evropi suočavaju sa transformacijom tradicionalnih poslovnih modela i procesa, kao i implementacijom digitalnih tehnologija. Rezultati pokazuju da digitalna transformacija izaziva poslovne izazove kompanijama, a samo četvrtina kompanija ima formalizovanu digitalnu strategiju, od kojih polovina ne zna šta su potencijalne uštede i prednosti koje mogu očekivati.
11:45–12:00
Europa
Jure Bovha, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalizacija poslovnih procesa sa PANTHEON-om

Digitalizacija i automatizacija procesa su crvena nit industrije. Kako bismo to podržali, PANTHEON-u smo dodali dve stvari: pored Sistema za upravljanje dokumentima (DMS), vrlo snažan alat, pod nazivom Business Process Manager, prema našem toku rada.

Više
Pomoću ovih digitalnih alata možete postići revolucionarni razvoj. Predstavićemo vam svoj rad u okviru prvog dana konferencije i detaljno tokom radionice 2. dan konferencije.“
12:00–12:10
Europa
g. Igor Pauletič, Frodx

Ko može izgubiti bitku za prodaju i gde ćemo biti do 2020. godine?

Predviđa se da će već 2020. godine u kompanijama sazrevajuće informacije, čak 85% svih interakcija sa kupcima biti kontrolisane veštačkom inteligencijom.

Više
Danas sve veći deo kupovne trgovačke rute (potrošači i poslovni kupci) prolazi sam po sebi – sa sadržajem koji se nalazi na webu i društvenim mrežama, a na temelju toga prihvatamo većinu odluka o kupovini. Kritički smo oblikovali naše preferencije kupovine i odlučili kojima pružaocima usluga nećemo davati priliku.

Uglađena aktivnost u digitalnom okruženju ostavlja digitalni trag, što može biti zanimljivo i kupcima koji su u procesu kupovine. Ako ga možemo pratiti, možemo pravilno prilagođavati svakom klijentu na svom putu kupovine – možemo prilagoditi sadržaj prema percipiranom interesu i možemo ispravno obavestiti prodajno osoblje potencijalnom klijentu.

Ako smo dosad razmišljali o potrebi nadzora prodajnog procesa i praćenju aktivnosti dobavljača unutar CRM sistema, sada smo shvatili da je sposobnost praćenja kupovnog puta potencijalnog kupca još značajnije pre prvog ličnog kontakta sa našim prodajnim osobljem. Danas CRM sistemi koji nisu povezani sa marketinškim sistemima automatizacije koji kontrolišu kupovni put pojedinog kupca i personalizuju sadržaj u digitalnom okruženju, ne čine dovoljno za uspeh prodajnog procesa. Dosledni prodavci koji nisu voljni i ne reaguju prema digitalnim tragovima svojih potencijalnih kupaca generalno gube bitku za prodaju.

Isto tako, ono što se već dogodilo prodavcima u praćenju procesa kupovine kupaca počelo se događati i trgovcima koji upravljaju digitalnim oglašivačkim kampanjama. Sa tehnologijom koja se temelji na veštačkoj inteligenciji, curenju informacija u medije i procesu optimizacije kampanje, sve se počelo radikalno menjati. Učenje na stroju i predvidljivi modeli na temelju otkrivenih odgovora na digitalne oglasne kampanje pokazuju da će se u budućnosti veštačka inteligencija isključivo odnositi na optimizaciju oglašivačkih kampanja i medijskih najmova. I medijski leasing nije jedino područje na kom ljudi u marketingu i prodaji gube prostor – Salesforce i Microsoft najavljuju da će do 2020. godine u preduzećima sa zrelim informacijama 85% svih interakcija sa kupcima biti kontrolisano veštačkom inteligencijom.

12:10–12:25
Europa
Leonida Kraševec, produktni vođa za modul Hermes, Datalab Tehnologije

Digitalna transformacija prodaje/nabavke sa PANTHEON-om

Brojne poslovne funkcije u vreme „Digitalne transformacije“ prolaze kroz značajne promene, uključujući i prodaju / kupovinu. Da bismo to podržali, u PANTHEON smo dodali niz alata za digitalizaciju nabavke / kupovine.

Više
Danas je nužno odgovoriti na različite izazove, kao i odgovoriti na izazove od pre mnogo godina. Proces promena je i sam promenjen pa je u porastu. S druge strane, preduzeća se moraju suočiti sa izazovima na nivou dobavljača, što je zaista ključno i često previše daleko od digitalizacije. Prema tome, procesi prodaje i nabavke moraju biti prilagođeni / optimizovani. Da bismo to podržali, u PANTHEON smo dodali niz alata za digitalizaciju nabavke / kupovine. Predstavićemo vam poslovni proces u prodaji / kupovini, masovnoj razmeni poruka, prenosu podataka u digitalnom obliku i još mnogo toga. Predstavićemo vam svoj rad u okviru 1. dana konferencije i detaljno sa mogućnošću rasprave (unutar radionice) 2. dan konferencije.
12:25–12:35
Europa
Blaž Dobnikar, tehnički direktor, Extra Lux d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne transformacije u preduzeću Extra Lux d.o.o.

Naš B2B trading sistem povezan je s PANTHEON-om. Podaci kao što su članci i cene prenose se svakodnevno od PANTHEON-a do B2B sistema, a od narudžbina na mreži natrag na PANTHEON. Danas se 40% svih narudžbina prima elektronskim putem u preduzeće, ako bi ga ručno obrađivali, trebali bi dodatnih 4 zaposlena radnika u komercijali. Uz pomoć digitalizacije proces se povećava za 30%, budući da su postupci koji su ranije rađeni ručno automatski obrađeni.

Više
Extra Lux d.o.o. osnovana je 1991. godine i bavi se prodajom kancelarijskih potrepština i sve što preduzeće treba za poslovanje. Godine 2016. odlučili smo radikalno preoblikovati naše poslovanje. Želeli smo povezati našu B2B trgovinu i BiroLux (sistem korisnika saglasnosti) PANTHEON-u i automatizovati / digitalizovati naše poslovanje. Želeli smo pojednostaviti prikupljanje podataka o narudžbama i ubrzati prenos naloga za isporuku i pojednostavljenje rada BiroLux-a za čišćenje pošiljaka. Danas je B2B trading sistem povezan sa PANTHEON-om. Podaci kao što su članci i cene prenose se svakodnevno od PANTHEON-a do B2B sistema, a od narudžbina na mreži natrag na PANTHEON. Danas se 40% svih narudžbi prima elektronskim putem u preduzeće, ako bi ga rukom obrađivali, trebali bi dodatnih 4 zaposlena radnika u komercijali. Za sistem BiroLux digitalizovanje je podrazumevalo prenos pošiljaka PANTHEON-u i automatsko obračunavanje računa za pošiljku. Uz pomoć digitalizacije proces se pojednostavio za 30%, budući da su postupci ranije radili ručno automatski obrađeni. Međutim, potrebno je pre svega naglasiti potrebu za povećanjem kontrole deonica u pojedinačnim kupcima. Trenutno otkrivamo greške, ali ranije smo otkrili greške samo kada je došlo do divergencije između deonica.
12:35–14:05
Restoran Grand Hotel Bernardin
 

Ručak i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

14:05–14:20
Europa
g. Ambrož Jarc, Vođa PANTHEON Retail-a and Mr. Tadej Smogavec, Head of Smart business at Telekom Slovenije d.d.

Digitalna transformacija maloprodaje sa PANTHEON-om

Preduzeća u maloprodaji sa digitalnom transformacijom brže stižu do klijenta. Da bismo to podržali, dodali smo alate na maloprodaji kako bi vama i vašim klijentima pomogli na putu digitalizacije.

Više
Bilo da je maloprodaja  spremna ili ne – potrošači su postali „zavisnici“ od savremenih digitalnih krajolika i očekuju da njihovi trgovci poštuju to. Današnji digitalni potrošač je zahtevna „zver“. Sve želi odmah i više! Preduzeća u maloprodaji sa digitalnom transformacijom brzo dolaze do kupca. Da bismo to podržali, dodali smo alate za pomoć trgovcima na maloprodaji. Stoga je dostupno skeniranje dokumenta sa mobilnom blagajnom (tablet, telefon) i preuzimanjem na BO i upravljanje dokumentima.
14:20–14:30
Europa
Marin Vladovič, COO, Ceneje.si

Case study – Primer uspešne priče eCommerce – Ceneje.si

Sa razvojem online shoppinga ceneje.si, zajedno sa svoje tri kćerke portale, postala je najveća online platforma (tržište) u jadranskoj regiji koji značajno menja proces nabavke korisnika.

Više
Ceneje d.o.o. lansirao je svoj prvi portal u 2005. godini. Od tada je promenio svoj način kupovine u regiji i deluje u tzv. segmentu za poređenje kupovine koji demokratizuje kupovinu. Kupovne poređenja su moderne platforme koje rade na mreži i gde se susreću pružaoci – trgovci i korisnici, korisnici Interneta koji se oprezno i ​​neformalno kupuju u obe fizičke trgovine i na mreži. Sa razvojem online shoppinga ceneje.si, zajedno sa svoje tri kćerke portale, postala je najveća online platforma (tržište) u jadranskoj regiji koji značajno menja proces nabave korisnika. Platforma kombinuje ponude od preko 800 trgovaca, upravlja više od 1,5 miliona različitih ponuda svaki dan u više od 1000 kategorija. Više od 1,2 miliona jedinstvenih korisnika posetilo ga je svaki mesec. Inicijativa Shopper’s Mind (smind.si) i organizacija jedine konferencije o e-trgovini imaju značajan uticaj na razvoj aktivnosti i predstavljaju najbolje prakse u području digitalnog upravljanja internet trgovinama i podataka o potražnji i cenama na nivou proizvoda, robnih marki, kategorija i godišnjih doba.
14:30–14:45
Europa
Simon Klemen, produktni vođa za modul Denar, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija računovodstva sa PANTHEON-om

U prilog digitalizaciji računovodstva PANTHEON je ugradio brojne i nove alate koji vam mogu pomoći u digitalizaciji. Stoga je dostupan poslovni proces / tok rada za pripremu izveštaja o bilansama – kontrolu knjiženja, priprema bilansa, izvoza, itd., Finansijsko izveštavanje i analitiku …

Više
Digitalna transformacija računovodstvenih usluga je uvođenje novih tehnologija ili nadogradnja informatičke tehnologije, kombinacija stvari koje su računovođe već čule: cloud computing, obrada velikih količina podataka, korišćenje pametnih uređaja, itd. Kombinacija tih tehnologija omogućuje računovođama smanjenje troškova, analizu većeg broja podataka, smanjenje ponovljenih zadataka i automatizaciju zadataka. Uvođenjem novih tehnologija, lakše je fokusirati se na vaš profesionalni rad. Prelaz na operacije bez papira stoga je neophodan. Osim toga, takođe je potrebno integrisati se sa procesima klijenata. Ako je računovodstvo za budućnost čisto digitalno, računovodstvene organizacije trebaju osvežiti postojeće poslovne modele i razumeti način na koji posluju klijenti koje angažuju. U prilog digitalizaciji računovodstva PANTHEON je ugradio brojne i nove alate koji vam mogu pomoći u digitalizaciji. Tako da spomenemo Workflow za pripremu izveštaja o stanju – stavljanje kontrole, pripremu bilansa, izvoz, itd., Finansijsko izveštavanje i analitiku, itd. Predstavićemo vam njihov rad u okviru prvog dana konferencije i detaljno uz mogućnost rasprave (unutar radionice) 2. dan konferencije.
14:45–14:55
Europa
Marija Tomc Muc, direktorka, Biro Bonus d.o.o.

Case study – Primjer uspješne digitalne transformacije Biro Bonus d.o.o.

Softverski paket PANTHEON omogućio nam je rad na zajedničkim bazama korisnika, što je rezultiralo uklanjanjem dvostrukih unosa i time smanjilo mogućnost grešaka i povećanje kvaliteta računovodstvenih informacija koje su dostupne pretplatnicima brzo, gde god i kad god.

Više
Takođe smo povezali PANTHEON informacijski sistem sa dokumentacijskim sistemom i imamo pristup dokumentu bilo gde u informacijskom sistemu. Računovodstvene informacije uvek su dostupne online, mogućnost grešaka minimizovana, a računovođa se bavi tumačenjem računovodstvenih pokazatelja, analiza, planiranja i konsaltinga.
14:55–15:10
Europa
Mateja Cejan, produktni vođa za modul Hera, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija HR sa PANTHEON-om

U HR je digitalna transformacija prilika za pojednostavljenje analize podataka o zaposlenima, donošenje pravilnih odluka, temeljeno na informacijama zaposlenih i optimizovanoj implementaciji HR procesa. U prilog digitalizaciji dodali smo niz alata Modulu Kadrovi; Poslovni proces / tok rada na platnom spisku i osoblju, mogućnost ispisa iz više baza podataka …

Više
Digitalni HR integriše tehnologije SMAC (društvene, mobilne, analitičke i oblak) kako bi redefinisao iskustvo zaposlenih, učinilo zaposlenima produktivniji rad i poboljšavalo ravnotežu između posla i privatnog života. U prilog digitalizaciji dodali smo niz alata Modulu Kadrovi; Poslovni proces / tok rada na platnom spisku i osoblju, istovremeno više mogućnosti baze podataka, brzo pregledavanje osoblja i prikaz personalnih karata osoblja koje podržavaju ZEUS nadzorne ploče itd. Predstavićemo Vam njihov rad u okviru prvog dana konferencije i detaljno s mogućnošću rasprave (u okviru radionice) 2. dan konferencije.
15:10–15:30
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

15:30–15:45
Europa
Marko Bohar, nezavisni konsultant, GZS

Šta je sa digitalizacijom proizvodnje i Industrija 4.0?

Četvrta industrijska revolucija znači potpunu digitalizaciju proizvodnje. Ona predstavlja nov nivo organizacije i upravljanja celim lancem vrednosti na svim nivoima životnog ciklusa proizvoda.

Više
Središnji blokovi su sistemi kibernetičko-fizičke proizvodnje (CPS) koji dodatno doprinose autonomnoj komunikaciji sa proizvodima i produktivnim proizvodima koji otvaraju jednu vrstu fleksigurnosnih opcija, a s druge strane donose nove rizike za poslovno okruženje, nove načine smanjenja tih i više zavisnosti o ekstrakciji informacija u realnom vremenu iz velike količine prikupljenih industrijskih podataka. Digitalizacija je sada deo poslovnog okruženja, što znači da svaka poslovna odluka sada mora uključivati „digitalni test“ ili razmatranje jesmo li zaista svesni svih (digitalnih) poslovnih rizika koje donosi naša trenutna odluka. Na osnovu sledeća tri pitanja možemo sami stvoriti sliku:

  1. Znam li kako je ovaj problem rešen?
    Da li odabrana orijentacija transformacije dovodi u svest preduzeća o potencijalu podataka u industriji 4.0?
    Koji (stvarni) problem rešavam planiranim „digitalizacijskim“ korakom?
15:45–16:00
Europa
Marko Tuk, produktni vođa za modul Proizvodnja, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija proizvodnje sa PANTHEON-om

U potpori digitalizacije dodali smo niz alata u Proizvodni modul. Na taj način, uz pomoć poslovne analitike ZEUS, možemo odrediti odstupanje računa od stvarne situacije, pratiti mašine / alate za servisiranje,

Više
pratimo korišćenje resursa, potrebu za radnicima, provere pravovremenih isporuka i kašnjenja. OEE pokazatelji, resursni rad, izvođenje, struktura DN, DN odloženi su u proizvodnji i mnogo više u proizvodnji.
16:00–16:10
Europa
Aleksander Nerat, Vođa IT, Plastika Skaza d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne transformacije u proizvodnoj kompaniji Plastika Skaza d.o.o.

Upotrebom namenskog alata za planiranje povezanog sa PANTHEON-om, kompanija Plastika Skaza d.o.o. takođe je poboljšala učinkovitost mašina u proizvodnji. Procenjuje se da je vreme potrebno za izvršenje pojedinih procesa smanjeno za najmanje 30% …

Više
Kompanija Plastika Skaza d.o.o. je kompanija sa 40 godina tradicije. U svojoj istoriji preselili su se iz pisanja po papirima na integrisane IT sisteme. Pantheon je povezan sa  online trgovinom MES sistemom proizvodnje, iWare sistemom za čuvanje, Planirano Preactor, EDI sistemom, i mnogim drugim. Svi procesi koji se kreću od papira do elektronske obrade tom brzinom i uz automatizaciju i smanje mogućnost greške. Modernizacija proizvodnje sa stvarnom vremenu za snimanje materijala su zapisani i rad i prihvatanje proizvoda je korak koji upravo sprovode.
Kroz digitalizaciju, vreme obrade narudžbina i radnih naloga smanjeno je u celosti. Upotrebom namenskih alata za planiranje vezanih uz PANTHEON, poboljšana je i učinkovitost mašina u proizvodnji. Procenjuje se da je vreme potrebno za završetak pojedinih procesa skraćeno za najmanje 30%, a u isto vreme pojednostavljen je celi posao od kog se može očekivati ​​još veći učinak, a takođe je značajno poboljšana kontrola stabilnosti procesa i brže otkrivanje grešaka. 
16:10–16:25
Europa
g. Boštjan Berčič, Direktor PANTHEON SME razvoja, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna transformacija sa PANTHEON-om -> Budućnost

Plan rada bio je podeljen u tri segmenta. Izgradićemo optimalnost PANTHEON-a, dopune postojećih modula i izgraditi nove module. Kao deo novih modula čekamo BPM / Workflow, PANTHEON fakturisanje weba (Web Rešenje za male kompanije),

Više
EDI projekt (automatska obrada isporuka dobavljača u maloprodajnom brojaču, OCR2eDoc (prikupljanje podataka iz papirnih dokumenata i njihova automatska obrada, PANTHEON WEB LITE (web modul za male kompanija i više.)
16:25–16:45
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

16:45–17:00
Europa
dr. Željko Čurić, dr. medicine i direktor O.K. Consulting

Upoznajte sebe („Gnothi seauton“) kao ključni preduslov za transformaciju

Na putu do digitalne transformacije, kompanije i pojedinci suočavaju se sa dva glavna izazova. Prvi je zasigurno pripremiti vođe i zaposlene za promenu i prihvatanje. Suočavanje sa promenama može biti jedan od ključnih izazova za ljudsku psihu.

Više
Već u doba antike poznata je činjenica da se psiha oduprla svakoj promeni. Stoga, bez dobrog poznavanja SEBE-a i samog procesa promene, ceo proces se može pretvoriti u samo-studiju ili za društvo vrlo nepoželjno stanje stajanja osobe, tima ili kompanije u celini. Transformacija ima unutrašnju matematiku, koja je pragmatično nenadmašna i poznavanje logike ovog fenomena nužan je preduslov za odgovarajuću novu prilagodbu. PRIZEMLJIVO SAMO / SAMO KLJUČNI PREDMET TRANSFORMACIJE!
17:00–17:15
Europa
dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M., Institut za intelektualno vlasništvo

Jeste li spremni za GDPR – novu EU Uredbu o zaštiti podataka?

Dana 25. maja 2018. stupiće na snagu evropska opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR), što će uveliko pogoršati način prikupljanja, skladištenja i obrade ličnih podataka u EU. GDPR zasigurno će biti drugi veliki izazov koji ćemo morati prevladati. Šta nam donosi GDPR?

Više
Jedna od novosti koje donosi uredba je, na primer, šira definicija ličnih podataka, koja uključuje IP adrese, dok drugi uključuju teške uslove za dobijanje saglasnosti za obradu ličnih podataka. Na primer, unapred označene okvire za prihvatanje uslova su nove. Tu je i gubitak ličnih podataka koji nisu potrebni radi pružanja usluge. Što je još važnije, to će se odnositi na sve lične podatke koje ste već stekli i one koje ćete nastaviti nakon 25. maja …
17:15–19:00
predvorje dvorane Europa i Smaragdne dvorane

Zaključivanje prve sednice konferencije, druženje sa sponzorima, gostima i korisnicima i ulepšavanje za zabavu

Nakon službenog završetka konferencije, učesnici konferencije moći će se opustiti u ugodnom društvu naših sponzora i gostiju. Možete prošetati uz lepu obalu ili u društvu naših šminkera i frizera (koji će vas čekati u predvorju dvorane Smaragdna) i pretvoriti u „zvezde“ večeri.

19:00–jutra
Smaragna dvorana

Holivudska glam večernja zabava koja obeležava 20. godišnjicu Datalaba

Zabava će se održati u prekrasnoj Smaragdnoj dvorani hotela Grandard Bernardin. U lepoj kompaniji, uz dobru hranu, piće i muziku, zabavićemo se do jutarnjih sati.

09:00–9:30
predvorje dvorane Europa
 

Susret učesnika, povezivanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

9:30–10:10
Europa A
g. Andrej Marinič, Vodeći programer Sistema, Datalab Tehnologije

PANTHEON X BPM/Poslovni proces – digitalni alat za revolucionarni razvoj

>>Više

10:20–11:00
Europa A
ga. Klaudia Blašković, asistent produktnog vođe za modul Hermes, Datalab Tehnologije

Kako učinkovito automatizovati i brzo obraditi i deliti ključne podatke u delu kupovine i prodaje?

>>Više

11:10–11:50
Europa A
ga. Špela Vauhnik, savetnik za prodaju, Mercuri International

20 kritički važnih prodajnih postupaka za uspeh u digitalnom dobu

>>Više

11:50–12:20
Predvorje dvorane Europa
 

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

12:20–13:00
Europa A
mag. Andrej Črne, tehničar servisnog centra Datalab SI d.o.o. in g. Sebastijan Ženko (gost), UNIKA TTI d.o.o.

Digitalizacija lanaca snadbevanja „u praksi“

Od ručnog unosa do elektronske razmene direktno iz trgovina na primeru UNIKA TTI.>>Više

13:10–13:50
Europa A
g. Igor Pauletič, Frodx

Zašto tehnologija prihvata marketing kakav znamo do sada na putu do 4. industrijske revolucije?

>>Više

14:00–14:40
Europa A
ga. Manja Vukovič, tehnološki servisni centar Datalab SI d.o.o. in gost; g. Blaž Dobnikar, tehnički direktor, Extra Lux d.o.o.

Kako digitalizovati da bi ubrzali prodajni proces, povećali kontrolu i ubrzali otkrivanje grešaka?

>>Više

14:40–15:50
Restoran Grand Hotel Bernardin
 

Završetak edukativnog rada konferencije, ručka i umrežavanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

09:00–9:30
predvorje dvorane Europa

Susret učesnika, povezivanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

9:30–10:10
Europa C
g. Simon Klemen, produktni vođa za modul Novac, Datalab Tehnologije d.d.

Novosti za računovođe iz „Prve ruke“

>>Više

10:20–11:00
Europa C
ga. Mateja Cejan, produktni vođa za modul Kadrovi, Datalab Tehnologije d.d.

Kako uštedeti vreme i donositi pravu odluku o osoblju?

>>Više

11:10–11:50
Europa C
g. Zvone Jankovič, pomoćnik produktnog vođe za modul Novac, Datalab Tehnologije d.d.

Poslovni procesi za računovođe i učinkovito finansijsko izveštavanje i analitika

11:50–12:20
Predvorje dvorane Europa

Odmor i umrežavanje uz sponzore, goste i učesnike

12:20–13:00
Europa C
g. Simon Klemen, produktni vođa za modul Novac, Datalab Tehnologije d.d.

Kako automatizacija funkcioniše u računovodstvu?

>>Više

13:10–13:50
Europa C
ga. Vanja Varl, Datalab SI d.o.o.. ter ga. Marija Tomc Muc, direktorka, računovodstvenog servisa Biro Bonus d.o.o.

Kako pomoću „digitalizacije“ u praksi zapravo promeniti učinkovitost računovodstva?

>>Više

14:00–14:40
Europa C
ga. Saša Einsiedler, komunikacijski trener i konsultant, mediatroka, licencirani DreamBuilder trener u Certified Trainer Jack Canfield načela uspeha.

Kako komunicirati u „digitalnom“ dobu?

>>Više

14:40–15:50
Restoran Grand Hotela Bernardin

Završetak edukativnog rada konferencije, ručka i umrežavanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

09:00–9:30
preddverje dvorane Europa
 

Susret učesnika, povezivanje sa sponzorima, gostima i učesnicima

9:30–10:10
Europa D
g. Tadej Smogavec, Vođa pametnog poslovanja, Telekom Slovenija d.d.

„Da li je digitalizacija strašan zmaj ili dobra vila?“

10:20–11:00
Europa D
mag. Simon Golob, poslovni konsultant, APS PLUS d.o.o.

Kako automatizovati unos podataka u PANTHEON kroz digitalizaciju papirnih računa?

11:10–11:50
Europa D
g. Aleš Brumen, prodajni konsultant, TIS Grupa

Digitalizacija dokumenata – upravljanje i načini ePotpisovanja

11:50–12:20
Predvorje dvorane Europa

Odmor i povezivanje sa sponzorima, gostima i korisnicima

12:20–13:00
Europa D
g. Marko Bauman, konsultant za CRM, Intera d.o.o.

Kako veza PANTHEON-a i Intrix CRMa može unaprediti prodaju u vašem preduzeću ?

13:10–13:50
Europa D
dr. Maja Bogataj Jančič, direktorka Instituta za intelektualno vlasništvo i g. Andrej Brlečič i g. Boštjan Berčič, Datalab Tehnologije d.d.

„U fokusu“ – GDPR – okrogli sto (odgovori na pitanja o GDPR)

14:00–14:40
Europa D
g. Dušan Zupančič, direktor Udruženja za informatiku i telekomunikacije, Privredna komora Slovenije

Implementacija eRačuna u skladu sa novousvojenim evropskim standardom (EN 16931)

14:40–15:50
Restoran Grand Hotela Bernardin
 

Završetak edukativnog rada konferencije, ručak i umrežavanje sa sponzorima, gostima i korisnicima

Guest Lecturers

Meet Prof. Joe Peppard

Gospod Joe Peppard je redni profesor na ESMT Berlin v Nemčiji ter docent na univerzi Južne Avstralije. Je specialist v panogi informacijskih sistemov, zato profesor Peppard raziskuje, predava ter svetuje na področjih vodenja informacijskih tehnologij, digitalnih strategij in inovacij, izvajanja programov digitalne preobrazbe, vrednosti in vloge informacijskih tehnologij ter strukture in zmožnosti oddelkov IT v sodobnih organizacijah. Ugotovitve njegovih raziskav so bile objavljene v najpomembnejših znanstvenih revijahNazadnje je izšla njegova knjiga The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy (Strateško upravljanje informacijskih sistemov: oblikovanje digitalne strategije), trenutno pa piše svojo naslednjo knjigo z naslovom Digital Leadership for Boards and C-Suites (Digitalno vodstvo za upravne odbore in direktorje področij). Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Meet Mr. Marin Vladović

Mr. Marin Vladović is the COO of Ceneje d. o. o.. He’s responsible for all activities involving collaboration with the EMOTA institute and awarding European Trustmarks on a national level. He’s also heading the CERTIFIED SHOP Mark project and other development projects. Additionally, he consults on out-of-courte dispute resolution. Photo: Personal archive.

Meet Dr. Željko Ćurić

Dr. Željko Ćurić, psychiatrist, psychotherapist, and communicologist, moved from Dubrovnik to Ljubljana in 1993, where he established O.K. Consulting d. o. o. with Nikolai Mejaš. In cooperation with a group of experts, they develop and train leaders, athletes, and all those for whom communication is an important business tool. He attends training sessions of police special forces as a negotiator. Željo has been happily married to his wife Emilija for 33 years, and is the father and best friend of 32-year-old Andrea. Photo: Personal archive.

Meet Mr. Sebastijan Ženko

Sebastijan Ženko has been the Head of IT of UNIKA TTI d. o. o. since 1998. He first worked with PANTHEON in 2006, when he was actively involved in implementing it and replacing their existing DOS system. During implementation, the company decided to modernize their other business processes. During the years of PANTHEON use, Sebastijan worked on improving business processes by using Ares applets and developing mobile and web applications. By 2015, the company almost completely abolished manual data entry, which he will be happy to demonstrate at the Conference.

Meet Mrs. Ana Petrić

Ana Petrić is a manager in the global and SE Europe A.T. Kearney team, working in the field of corporate strategy, digitalization, sales growth, and operational restructuring. She consults for top companies in the region and manages several projects focused on telecommunications, processing industries, and FMCG. Before joining the consulting team of A.T. Kearney, Ana Petrovič completed her PhD in Telecommunications at the Faculty of Electrical Engineering and Computing, University of Zagreb. Photo: Personal archive.

Meet Mrs. Marija Tomc Muc

Mrs. Marija Tomc Muc, Director of Biro Bonus d. o. o.. Photo: Personal archive.

Meet Dr. Maja Bogataj Jančič

Dr. Maja Bogataj is the founder and director of the Intellectual Property Institute in Ljubljana, Slovenia, a private research and consulting institution, specializing in intellectial property. Her research and academic work, and her consulting activities cover all areas of intellectual property law, especially copyright law, Internet law, and media law. She has published several works in the fields of copyright law, intellectual property law, and Internet law, and coauthored several books in these fields. She is the adjudicator in domain disputes pertaining to the .si domain, and an arbiter in the Ljubljana Arbitration Center at the Chamber of Commerce and Industry of Slovenia. She represents several brands and models. Her consulting work is very divers: consulting corporations, start-ups, individual creators, and public institutions. She headed the Creave Commons project for Slovenia, for which she is a legal adviser. Photo: Personal Archive; Photographer: Jure Eržen.

Meet Mr. Igor Pauletič

Mr. Pauletič is the founder and director of FrodX, helping his clients apply current technological, business and social trends in their businesses to develop new products and form sales and go-to-market strategies. He’s the ideas man within his team, coming up with plans on how to break established thought and business patterns. Photo: Personal archive.

Meet Mr. Marko Bohar

Mr. Marko Bohar has been an independent consultant at the Chamber of Electrical and Electronics Industry (Chamber of Commerce and Industry of Slovenia), where he is actively involved in the processes of shaping a Strategy of Smart Specialization, EU projects with the goal of building business networks, as well as collecting and adapting business and regulatory information about the EU single market for the electrical industry. His work is focused on collecting and interpreting business/economical and strategic aspects of digitalization, emphasizing the digitalization of industry. Before that, he was a development engineer and project manager in some of Slovenia’s biggest companies, such as IskraEmeco, IskraTel, and HermesSoftlab. He was also the head of development in Iskra Sistemi. Photo: Personal Archive.

Meet Mrs. Špela Vauhnik

Mrs. Špela Vauhnik has a BA in Economics. She has a lot of experience in the field of sales process management and management in general, as she has been active in the private sector for 20 years, working in fields, such as market research, and sales promotion. She was the director of sales for a large trading company for 15 years. She joined Mercuri International in 2016. She helps employees develop management and sales competences, so that they may achieve their vision, mission, and ambition. She uses modern methods, helping attendees of training and coaching sessions to discover new possibilities to overcome challenges, break down barriers, and develop new behaviors that will help them achieve the goals they set. Her main area of expertise is the development of leadership competences (coaching and training), development of sales competences, and marketing processes. Photo: Personal archive.

Meet Mrs. Saša Einsiedler

Saša Einsiedler is a certified DreamBuilder coach, family and transformative mediator, and the first in this part of Europe with a certificate from the world-renowned Jack Canfield Success Principles. She’s the author of two manuals, My Self-Image Is My Decision and Communication and Public-Speaking Training with Saša Einsiedler. She’s a business woman, having run her business for almost 20 years, and mother of five. She has successfully applied her own strategies for success in business and private life. „Success is achievable,“ says Mrs. Einsiedler. Photo: Personal archive.

Meet Mr. Blaž Dobnikar

Mr. Blaž Dobnikar has worked in Extra Lux d. o. o. since 2007, where he started out as a purchasing clerk. Later as project manager, he completed several projects to improve business processes, such as the introduction of a B2B online shop, the introduction of the BiroLux service, integrating the WMS warehouse system, helping to reorganize the company, etc. He is now the CTO and works on reorganizing the company’s sales network. In 2016, he worked on the PANTHEON implementation project, which saw Extra Lux and Datalab integrating PANTHEON with solutions from existing IT providers. Photo: Personal archive.

Meet Mr. Aleksander Nerat

Mr. Aleksander Nerat is an electrical engineer. He has more than 17 years of experience in the development, project, work group and production management, as well as introducing ISO standards. He began his successful career in Valava elektronik s. p. as a development engineer. He was later the head of the technical service in Protect Infra d. o. o. and Fit varovanje. The next stop on his successful carreer path was the position of development engineer in Ema, head of production in Seltron d. o. o., and process engineer/project manager in Impedanca d. o. o.. He joined the Plastika Skaza d. o. o. team in 2016 as the head of IT. Photo: Personal archive.

Partners and sponsors

Keystone partner

Gold sponsors & partners

Silver sponsors & partners

Bronze sponsors & partners

Sponsors & partners

Exclusive material sponsor
from Serbia

Material sponsors & partners

Content sponsors & partners

»Redovna sam posetiteljka PANTHEON konferencija i u svom godišnjem kalendaru označavam ih crvenom bojom. PANTHEON konferencija mi puno znači kako sa stručnog, tako i sa socijalnog stanovišta. Pored kvalitetnih predavanja takođe stičem nove poslovne, ali i prijateljske veze. I ubuduće ostajem redovna posetiteljka PANTHEON konferencija i radujem se sledećoj. Samo tako napred!«

Darja Pirš

direktorka, Pirma d.o.o.

»Iskrena pohvala Datalab-u i odličnom timu za organizaciju PANTHEON konferencija. PANTHEON konferencija je uvek učinkovit, kreativan i zabavan događaj, koja uključuje konzistentnu poruku, vizuelne elemente i pravovremeni odzivni timing. Nama učesnicima, korisnicima programa PANTHEON, uvek prenesete kvalitetan sadržaj koji nam olakšava rad i skraćuje radni put. Preporučujem!«

Suzana Stanisavljević

produktni vođa, Xenon forte d.o.o.

Susret zapisan u zvezdama

PANTHEON konferencija je događaj koje mnogi redovno posećuju i na njega se redovno iznova vraćaju. Budite i Vi među njima!

Mesto održavanja konferencije

Grad hotel Bernardin

Prestižni hotel sa pet zvezdica, nalazi se na jednom od najlepših delova slovenske obale, između gradova Portorož i Piran. U njemu se nalazi najveći kongresni centar u Sloveniji, koji nudi još i vrhunski wellness centar, unutrašnji bazen sa morskom vodom i raskošnom zasebnom plažom. Sve sobe imaju zaseban balkon sa pogledom na more.

= Mapa puta

Više informacija

Ukoliko vas zanima bilo šta vezano za konferenciju, prijave, ili program, pošaljite nam e-mail. Rado ćemo vam odgovoriti.

Pretvorite podatke u profit!

Kontakt

Datalab SR, d.o.o..
Bulevar Arsenija Čarnojevića 99V
11070 Novi Beograd
T (011) 404 86 00
info@datalab.rs

X