Česta pitanja o licencama

Zakup omogućava optimizovanje investicije u vašu programsku opremu, jer licence ne morate kupiti unapred, ali za upoterbu plaćate mesečnu naknadu. Zajedno sa Datalab partnerima, pregledajte i definišite svoje potrebe po licencama. Partner će na osnovu vaših potreba pripremiti ugovor o zakupu, u kojem će biti definisane licence.
Oblak licenc PANTHEON

Prilagođavanje izmenama

Ako se vaše potrebe promene, zakup možete prilagoditi izmenjenim okolnostima. Na taj način, možete povećati broj licenci (npr. za novozaposlene radnike), prenesete licence i promenite medole licence (npr. iz SE u MF, jer ste uveli planiranje proizvodnje). U tom slučaju, iznos mesečne rate ćemo prilagoditi vašim trenutnim potrebama.

Cene i funkcije

U cenovniku ćete naći pregled svih PANTHEON licenci i njihove funkcionalnosti. Detaljnije su objašnjene i kombinacije verzija.

Kako brojimo korisnike?

Programska oprema Datalab se licencira na osnovu broja korisnika, koji istovremeno pristupaju sistemu (t.i.concurrent access). To znači, da je programska oprema podešena na bilo kom broju računara, ali se može i koristiti istovremeno samo za onoliko korisnika, koliko preduzeće ima dobijene licence. Ako je broj postignut, dodatni korisnik neće moći da se prijavi u sistem. Kad se neki korisnik odjavi iz sistema na svojoj radnoj stanici, može se prijaviti neko drugi (t.i. roaming licenses).

Ova i druga prava i obaveze korisnika i preduzeća Datalab, određuje ugovor o licenci.

Kako dobiti licence?

Ukoliko vas zanima naša programska oprema, možete popuniti obrazac ili nas kontaktirajte putem telefona ili putem e-maila. U obrascu odredite osnovne podatke o vašem preduzeću, na osnovu kojih će naši partneri oblikovati odgovarajuću ponudu.

Datalab licencira programsku opremu preko mreže ovlašćenih partnera, koji su obučeni da pomognu u određivanju odgovarajuće licencne sheme. Implementaciju, uvođenje, obuke, podršku i razvoj dodatnih rešenja vrše partneri preduzeća Datalab, koji su sertifikovani za svoje oblasti.

Koliko košta licenciranje?

Razvoj programske opreme je veoma skupo, ali smo uvereni, da legalno licenciranje programske opreme mora biti dostupno širokom krugu preduzeća, kojima su potrebna dobra IT rešenja.

S obzirom da PANTHEON pored smanjenja troškova i povećanja prihoda, uglavnom podigne produktivnost zaposlenih, kao referentnu osnovu za određivanje cene licence, smo uvažili prosečnu bruto platu u državi, gde će se programska oprema prodavati.
Cene smo oblikovali tako, da se investicija vrati za manje od šest meseci. Dosadašnja iskustva su to potvrdila.

Dokup i nadogradnja licenci

Ukoliko već imate nekoliko PANTHEON licenci, a potrebne su vam lecence većih finkcionalnosti, možete jednostavno da dokupite potreban broj ili da ih nadogradite, a plaćate samo razliku. U nastavku je nekoliko primera.

Dokup licenci

Preduzeće ima 4 PANTHEON SE (Small Enterprise) licenci, odnosno četiri korisnika. Zaposlilo je dva nova radnika, kojima je potreban programski paket.

Treba se pobrinuti za dve dodatne jednokorisničke licence ((6 korisnika PANTHEON SE – 4 PANTHEON SE licence = 2 dodatne PANTHEON SE licence).

Promena modela

Preduzeće ima 6 PANTHEON SE (Small Enterprise), licenci, odnosno šest korisnika. Zaposlilo je dva nova radnika, kojima je potreban programski paket, dodatno menadžment želi direktorski informacioni sistem.

Preduzeću je dakle, potrebno 8 korisničkih licenci Pantheon ME (Medium Enterprise). Datalab uzima u obračun postojeće licence (6 * PANTHEON SE), koje preduzeće koristi po trenutno važećoj ceni iz cenovnika i ispostavlja račun za novu licencnu konfiguraciju. Preduzeće tako plaća razliku između prethodnog i sadašnjeg stanja.

Otvaranje dislocirane prodavnice

Preduzeće ima 2 PANTHEON SE licence. Otvorilo je novu dislociranu prodavnicu, gde će se vršiti prijem robe i izdavanje računa.

Preduzeće treba da kupi 1 PANTHEON RT licencu.. Korisnik može da kombinuje PANTHEON RT sa višim licencama SE, ME, MF.

Preduzeća rastu i razvijaju se. Razvoj preduzeća mora pratiti razvoj informacionog sistema. Zbog toga se pojavi pitanje dokupa licenci.

U preduzeću Datalab imamo veoma prostu formulu, da uvek plaćate samo razliku među željenim licencama i licencama, koje želite da imate...

Pozovite (011) 404 8604

Više informacija – Brza priprema ponude – Mogućnost plaćanja na rate – Trenutne prodajne akcije – Količinski popusti

X