— DATALAB BLOG —

Poučno štivo za uspešno poslovanje

U današnjem svetu važi: kad imaš informaciju, imaš moć. Ekipa Datalaba svoje znanje deli s vama: prednosti poslovanja u cloudu, novosti u zakonodavstvu i usklađivanje u preduzeću, primeri „dobre prakse“, poslovna rešenja za mala, velika i internacionalna preduzeća, novosti i događaji iz Datalabovih krugova i mnogo toga još…

Planirajte prodaju – ko zna kada će vam zatrebati!

Prodaja je važna! Prodaja donosi prihode, donosi nove poslove, klijente i projekte. Prodaja je važna za bilo koju kompaniju u bilo kojoj industrijskoj vertikali. Bez prodaje nema novih prihoda, nema novih poslova, novih klijenata i novih projekata. Zašto onda imamo svojevrstan paradoks gde se sa jedne strane najvažnija aktivnost kompanije redovno obavlja, ali se ne obavlja planski već nekako stihijski?

Značaj održavanja poslovnog softvera

Izračunajte: koliko dugo vi koristite trenutno poslovno rešenje?

Prosečno vreme korišćenja poslovnog softvera u kompanijama je između 5 i 15 godina. Toliko dug period korišćenja znači da poslovni softver postaje sastavni deo kompanije, a ne samo podrška poslovanju. Dakle, deo bez kog se ne može.

Kada razmislite malo bolje, deo bez kog se ne može je jako skupo menjati. Razlog je, pored dugog perioda korišćenja, i taj što se za taj period unese ogromna količina podataka. Čak i za samo nekoliko meseci korišćenja u poslovnom softver je već uneto brdo podataka.

Odbrojavanje do 50.000. PANTHEON korisnika

Ostaje još samo malo vremena pre nego što se 50,000-ti PANTHEON korisnik u regionu se pridruži našoj zajednici. Mnogo smo zahvalni, ne samo 50,000-itom korisniku, već svima Vama koji pratite PANTHEON priču.
Povodom toga, odlučili smo da pripremimo specijalan poklon za 50,000-og korisnika PANTHEON-a.
Pridružite nam se, a time se pridružite i našoj proslavi!
50,000-ti. PANTHEON korisnik u regionu će dobiti vaučer za dve osobe za boravak u Zagrebu!

Dolazi mi programer – koliko puta ste izgovorili ili čuli ovu rečenicu?

Postoji dosta terminološkog nerazumevanja materije kada je poslovni softver (ali i softver inače) u pitanju. Iz tog razloga dolazi često do nesporazuma između korisnika i ponuđača poslovnog softvera.
Zašto je rečenica dolazi mi programer pogrešna? Zašto takvo razmišljanje dovodi do suštinskog nerazumevanja i frustracije? Kakva je razlika između podrške, konsultanta i programera? Zašto je bitna samostalnost korisnika u radu?

Šta je novo u PANTHEON verziji 10.0.04.00?

Izašla je nova verzija PANTHEON-a 10.0.04.00. I ovaj put spremno je  mnogo poboljšanja i novosti za PANTHEON korisnike. U nastavku smo izdvojili listu novosti po modulima, koja vas očekuje nadogradnjom na najnoviju PANTHEON verziju. Modul ROBA 46231_Kontrolni ispisi:...

Nadogradili smo generator ispisa

U verziji Pantheona 10.0.4.00 je nadograđen generator ispisa. Glavni razlog je mogućnost izvoza u PDF/A format, koji se može otvoriti i preko iOS operativnog sistema Najznačajnije novosti i poboljšanja Mogućnost izvoza u PDF/A format i poboljšano uključivanje...

Prvi Datalab SRRS roadshow!

Kao i uvek, mi iz Datalaba se trudimo da budemo aktuelni i prisutni u svakom aspektu poslovanja. U skladu sa tim, ostvarili smo partnersku saradnju sa Savezom Računovođa i Revizora Srbije, u okviru njihovog programa kontinuirane edukacije, na seminarima sa temom...

Stran 1 od 3123